Érdem

2022.08.19. 14:28

Kiváló munkájukért állami kitüntetést vehettek át Budapesten a nógrádi szakemberek

Novák Katalin köztársasági elnök megbízásából Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a nemzeti ünnep alkalmából állami kitüntetéseket adott át pénteken Budapesten.

MTI

Tolnai Sándor

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

Az MTI összeállításából kiderül, hogy több nógrádi is található a díjazottak között.

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült:
Dr. Halmos Péter István fül-orr-gégész, audiológus főorvos, a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház nyugalmazott főorvosa Salgótarján és Eger lakóinak egészségügyi ellátása terén végzett több évtizedes, színvonalas gyógyítómunkája elismeréseként.

Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült:
Tolnai Sándor, a salgótarjáni Háztartások Foglalkoztatásáért Alapítvány alapító kuratóriumi tagja a civil közösség érdekében végzett munkája, valamint a Nógrád megyei civil szervezetek tevékenységének szakmai támogatásában vállalt szerepe elismeréseként.

Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, valamint Vitályos Eszter parlamenti államtitkár augusztus 20-a alkalmából állami kitüntetéseket adott át a Pesti Vigadóban pénteken.

A Magyar Érdemrend Lovagkereszt (polgári tagozat) kitüntetést vehetett át:

Szabó János, a Salgótarjáni Néptáncművészetért Közalapítvány szakmai tanácsadója, nyugalmazott táncház- és művészeti vezetője.

Kovács Henrik megyei származású táncpedagógus, a Magyar Táncművészeti Egyetem Táncművészképző Intézete Néptánc Tanszékének egyetemi docense.

Magyar Ezüst Érdemkereszt (polgári tagozat) kitüntetésben részesült:

Vígh László hangosító, hang- és fénytechnikus, a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. műszaki csoportvezetője.

A Népművészet mestere díjban részesült:

A kazári Nagy Imréné hagyományőrző viseletkészítő, táncos, énekes.

Dr. Nagy István miniszter az Életfa Emlékplakett Ezüst fokozatát adományozta:

Gyürky János, az Ipoly Erdő Zrt. nyugalmazott minőségügyi és környezetirányítási vezetője részére, az erdőművelés és csemetetermelés terén végzett több évtizedes kiemelkedő szakmai munkásságáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában