Elfogás

2022.09.23. 20:52

Szír embercsempészt és 14 illegális bevándorlót fogtak el a szécsényi rendőrök

A szécsényi rendőrök megakadályozták, hogy a szír állampolgárságú férfi segítséget nyújtson a külföldieknek a magyar-szlovák államhatár illegális átlépéséhez.

Nool

Elmenekültek az intézkedés elől

Forrás: police.hu

A rendőrség közleménye szerint Szécsényi Rendőrkapitányság munkatársai – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának jelzése alapján – szeptember 23-án 16 óra 55 perckor egy német honosságú kisbuszt vontak ellenőrzés alá Szécsény külterületén. A gépjármű a rendőri jelzésre megállt, azonban a sofőr és az utasok az intézkedés előtt a járműből kiszálltak és elszaladtak. A hatóság tagjai a Nógrádsipeki Polgárőrség elnökének segítségével, aki drónnal járult hozzá a sikeres elfogáshoz, rövid időn belül elfogták a gépkocsivezetőt és az utasokat.

A rendőrök az embercsempészt és a 14 külföldit elfogták
Forrás: police.hu

A kisbuszt egy 37 éves szír állampolgárságú férfi vezette, aki 14 jogellenesen Magyarországon tartózkodó személynek kívánt segítséget nyújtani a magyar-szlovák államhatár illegális átlépéséhez. A külföldiek magukat szír és afgán állampolgároknak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. 

A rendőrök az embercsempészt és a 14 külföldit elfogták. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya az embercsempésszel szemben – őrizetbe vétele mellett – büntetőeljárást indít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában