Függöny

2022.09.24. 11:32

Tarolt a Macskakő, kiosztották a Vastaps-díjakat a tarjáni színházban

A Vastaps-díj – amelynek specialitását a közönség szavazatai jelentik – 2008-ban jött létre, és a József Attila Művelődési Központ szervezésében került átadásra.

Cs. B.

Litauszky Lilla bizonyult a legjobb színésznőnek

Forrás: Nool

Fotó: H.M.

A Zenthe Ferenc Színház 2012-es megalakulását követően természetesen ez a funkció is a társulat hatókörébe került. Az előző, 2021/2022-es szezon ezen elismeréseit csütörtök este, a Buborékok második előadása után adta át az érintetteknek Simon Lajos, a Zenthe Ferenc Színház igazgatója. 

A publikum a legjobb meseszínházi produkciónak a Kökényessy Ágnes rendezte Ágacska című előadást választotta. A legkiválóbb ifjúsági színmű a nézők szerint Topolcsányi Laura Macskakő című drámája volt Susán Ferenc rendezésében. A legjobb vendégelőadásnak a Veres 1 Színház Sörgyári capricciója bizonyult, amit Schlanger András rendezett. A legsikeresebb saját színdarabként is a Macskakő kapta a legtöbb szavazatot a közönségtől. 
A színésznők közül Litauszky Lilla, a színészek között pedig Máté Krisztián bizonyult a legjobbnak, szintén a Macskakőből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában