Jövőkép

2022.09.25. 15:41

Nem mondtak még le az egykor népszerű Cserhát Vendéglő felvirágoztatásáról a nógrádiak

Továbbra is üresen és romokban áll az egykor népszerű vendéglő, amit több száz millió forintért árultak az interneten. A lakosok és a környékbeliek ugyanakkor bíznak benne, hogy újra megtelhet élettel a hely.

Nagy Orsolya

Tavaly tavasszal 675 millió forintért árulták a volt Cserhát Vendéglőt, azóta a hirdetés már lekerült az internetről

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Még tavaly tavasszal számoltunk be arról, hogy borsos áron, 675 millió forintért árulják a város egykor virágzó szórakozóhelyének épületét, a Cserhát Vendéglőt. Azóta a hirdetés már lekerült az internetről, nem tudni, hogy a tulajdonosnak sikerült-e eladnia. Információink szerint továbbra is üresen, lepusztultan és romosan áll. 

A vendéglő az 1990-es évek végén zárt be pénzügyi okok miatt, mostanra pedig az ingatlan megközelítése is nehézkessé vált, ugyanis a 21-es számú főút négysávosítását követően csupán egy mezőgazdasági út vezet oda. Portálunk korábban megtudta, hogy egy pásztói család szerette volna újjáéleszteni a helyet, azonban ez nem sikerült nekik. A városvezetés nem sokat tud tenni az ügy érdekében, ugyanis nincs akkora anyagi forrása, hogy megvásárolja az épületet. 

Farkas Attila polgármester elárulta, hogy tudomása szerint a közelmúltban egy pásztói vállalkozó szerette volna megvásárolni az egykori vendéglőt, azonban ez nem sikerült neki. Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, hogy a Cserhát Vendéglő egy tájseb, amelyet meg kellene gyógyítani független attól, hogy a jelenlegi tulajdonos a valóságtól elrugaszkodóan olyan árat határozott meg a megvételére, amely teljes mértékben megalapozatlan volt. 

– Ennek ellenére bízom benne, hogy előbb-utóbb a normalitás talajára visszaáll majd a tulajdonos, és belátható időn belül megoldódik ez a probléma. Sajnos nem a legjobbak a jelenlegi körülmények, így, amikor már az ország helyzete is lehetővé teszi majd, akkor reméljük az Enjoy Parkkal összefüggésben találunk rá megoldást. Az épület mostani állapota és kinézete ugyanis nagyon rontja az összképet. A vendéglőt nemcsak meg kell venni, de le is kell bontani, és funkciót adni neki, amely milliárdos nagyságú összeg lenne – közölte Becsó Zsolt, aki ugyanakkor annak is nagyon örülne, ha egy vállalkozó vásárolná meg és virágoztatná fel a régi szórakozóhelyet. 

A lakosok és környékbeliek nagyon sajnálják, hogy az egykor népszerű vendéglő mostanra így néz ki, és csak rontja a városképet. A pásztói Nagy András korábban felidézte lapunknak, hogy milyen kulturált és kifogástalan hely volt a vendéglő, ahol nemcsak diszkó, de étterem is volt. A közösségi oldalon pedig többen is dicsérték a Cserhátot, amely Nógrád megye egyik legnépszerűbb szórakozóhelye volt. Baloghné Csilla szintén helyi lakos is örömmel emlékszik vissza az vendéglátóhelyre. 

– Sokszor gyalog indultunk útnak a Cserháthoz, ahol mindig nagyon jót szórakoztunk. Kiváló volt az étel, a zene, és mindig jól sikerült a buli, illetve nagyszerű hangulat uralkodott – emelte ki Csilla, aki nagyon sajnálja, hogy mostanra egy romhalmaz lett, és üresen áll. 
 

Tavaly tavasszal 675 millió forintért árulták a volt Cserhát Vendéglőt, azóta a hirdetés már lekerült az internetről
Fotó: H. Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában