Vélemény

2022.09.25. 19:30

Nógrádi sportemberek szóltak a németek ellen aratott diadalról és a hétfői olaszok elleni mérkőzésről

A magyar labdarúgó-válogatott 1–0-ra nyert a németek vendégeként péntek este Lipcsében a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, az A divízió, 3. csoportjában. Sikerével pedig biztosan a sorozat élvonalában marad. A Németországban aratott diadalról és az olaszok elleni mérkőzésről nógrádi sportembereket kérdeztünk.

B. T.

Szalai Ádám ünnepli gólját a lipcsei Red Bull Arenában

Fotó: MTI/EPA/Hannibal

A csapat hétfőn fejezi be a sorozat csoportkörét. A hatodik, utolsó fordulóban éppen az olaszokat fogadja a Puskás Arénában, ahol már döntetlennel is az első helyen végez, és bejut a sorozat négyes döntőjébe, vereség esetén pedig második lesz a Squadra Azzurra mögött.

Serfőző Péter, a Mátraterenye elnöke: – Ismét világraszóló eredménnyel rukkolt elő válogatottunk! Titkon reménykedtem a döntetlen elérésében a sokkal esélyesebb Németország ellen. Igazi bravúr a győzelmünk, ráadásul a mérkőzés, a játék képe, a helyzetek alapján teljesen megérdemelt. Nagyszerű csapatmunka volt, remek egyéni teljesítményekkel. Szalai Ádám gólja zseniális, fantasztikus, nem találok rá jelzőket. Csak a legnagyobbak képesek ilyenre. Evés közben jön meg az étvágy... Utólag sajnálom, hogy az angolok nem tudtak kiegyenlíteni az olaszok ellen, és még nem lettünk csoportelsők. Hétfőn a csodálatos Puskás Arénában csoport döntő lesz az olasz és a magyar válogatott között. Igazi presztízs meccs lesz csapatunknak és Marco Rossinak is. Biztos, hogy nem döntetlenre játszunk, és remélem megtartjuk az első helyünket. Most már megérdemelnénk! Még egy nagyon nehéz lépcsőfok van előttünk.

Forgó Péter, a Pásztó edzője: – Megérdemelt magyar siker született, fegyelmezett, szervezett játékot mutattunk be, amivel a németek nem tudtak mit kezdeni. Olaszország ellen hasonló játékot várok. Rossi nagyon jó szakember, taktikailag az európai top edzőket képviseli. Ezt látni a játékunkban is, így, ha egy olyan csapattal játszunk, amely előrébb jegyzett nálunk ez a taktika rendszerint ül. A nehézségeink akkor vannak, amikor dominálni, támadni kellene. De ez nyilván nem egy ilyen meccs lesz, így szoros eredmény várható, mert az olaszok sem „rohannak” idegenben bárki is az ellenfél.

Balga József, az SBTC egykori labdarúgója: – Teljesen megérdemelt a magyar csapat győzelme. Azt játszották, amit idegenben kell egy tőlünk képzettebb, magasabban rangsorolt ellenféllel szemben. Leszűkítettük a területeket, labdaszerzés után gyors kontrákat tudtunk vezetni. Nagyon nagy lelkesedéssel, bátran és okosan játszottunk. A csapat együtt védekezése kiválóan meg volt szervezve. ,, Elszívtuk” a levegőt a német támadók elől. A belső védő hármas kimagasló teljesítményt nyújtott. Az olaszok ellen már felszabadultabban fogunk játszani, nagyobb hangsúlyt fog kapni a támadójáték, persze nem ész nélkül fogunk rohamozni. Remélem, a válogatottunk felteszi az i-re a pontot, és egy újabb nagy magyar labdarúgó sikernek lehetünk szemtanúi. Hajrá Magyarok!

Jelen István, a Balassagyarmat egykori labdarúgója: – Megmondom őszintén, hogy minden siker a magyar labdarúgásban az egész ország hangulatát is befolyásolja napokra. A magyar játékosok külföldi klubokban edződve hozzá szoknak a nagyobb sebességű mérķőzésekhez. Technikailag múltuk felül első félidőben, gyors rövid passzos játékkal az ellenfelet, remek góllal. A második félidőben remek védekezéssel, és Rossi mester cseréivel tartottuk ezt a világra szóló remek eredményt. Az olaszokat nagyon nehéz lesz felülmúlni, de bízok a csapatunkban, hogy az egy pontot hatalmas szurkolói segítséggel megszerezzük.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában