Gasztrofesztivál

2022.09.25. 21:31

Fiatalok nyerték az őrhalmi főzőverseny pántlikázott fakanalát

Kellemes kora őszi időben rendezte meg szombaton a helyi önkormányzat a hagyományos, Arany Fakanál névre keresztelt szeptemberi főzőversenyt a polgármesteri hivatal udvarán.

H. H.

A főzőversenyre tíz csapat adta be nevezését

Forrás: Nool

Fotó: Beküldött fotó

A viadalra tíz csapat nevezett – köztük egy társaság Hugyagról egy másik pedig Balassagyarmatról érkezett –, és már kora délelőtt nekiláttak elfoglalni a helyeiket, aztán az előkészületeket követően tizenegy órától bőven rotyogtak a finomságok a bográcsokban. Akadtak, akik a megszokottakhoz ragaszkodva a gulyás mellett voksoltak, de volt pincepörkölt, illetve sült hús is a kínálatban.

A közös ebédet követően, miután az utolsó simításokat, a fűszerezéseket és a kavargatásokat is elvégezték az alkalmi szakácsok és a kukták, az ötfős zsűri a bírálat munkájához látott. A bizottság elnöke a szó szoros értelmében a szakmát képviselte, az őrhalmi származású Kanyó András, a fővárosi Hilton Szálloda konyhafőnöke alaposan megvizslatta és megízlelgette az étkeket. A falatok majszolgatása közben nem egyszer elégedetten bólogatott.

Végül a zsűri egyöntetű véleménye alapján mind kivitelben, mind pedig gasztronómiai tökéletességben a Fiatalok csapata érdemelte ki az első díjat, akik egyedi húsos-zöldséges összeállítással rukkoltak elő, elnyerve ezzel a pántlikázott méretes fakanalat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában