Volánnál

2022.09.28. 14:27

Élmény és biztonság: gokartra pattantak a gyerekek a salgótarjáni óvodában (galéria)

A Határtalan Segítség Alapítvány a salgótarjáni Mackóvár Központi Óvoda gyermekeinek biztosított lehetőséget arra szerdán, hogy pedálos gokartra pattanjanak. Nem csak az élményszerzésre, hanem a biztonságos közlekedésre is nagy hangsúlyt fektettek a szervezők.

G.P.

Forrás: Nool

Fotó: H.Cs.

A Rolling Kids egy közlekedésbiztonsági program, amelynek  keretében a Határtalan Segítség Alapítvány 6 ország 24 helyszínére látogat el. Ezúttal a salgótarjáni Mackóvár Központi Óvoda gyermekeinek biztosítottak gokartozási lehetőséget, akik a biztonságos közlekedés alapjaival is megismerkedhettek.

Kocsik Enikő, az alapítvány elnöke portálunknak elmondta: a közlekedés életünk természetes része, amelyre tudatosan fel kell készülni. 

– Felnőttként is bennünk élnek azon boldog gyermekévek, amikor vidáman pedáloztunk egy lábhajtós kisautóval. Manapság széles a kínálat a biztonságos pedálos gokartok, a futó és fekvőbiciklik, valamint a kis- és nagykerekű rollerekből, de nem mindenkinek elérhetők ezek az élmények. Ezért is hoztuk létre e programot – tette hozzá.

Minden látogatásuk után ajándékoznak is az intézményeknek egy gokartot, így a későbbiekben is tudják élvezni a játékot. Több ország – Ausztria, Németország és Svájc – segít az alapítványnak a járművek beszerzésében.

Kocsik Enikő kiemelte: a szervezet küldetése, hogy minél több KRESZ-park jöhessen létre. 

– Fontos, hogy legyen hely, ahol a csemeték a biztonságos közlekedés alapjait elsajátíthatják és gyakorolhassák. Legfőbb célunk a közlekedésbiztonságra való nevelés, amelyet már a korai óvodás, kisiskolás időszakban érdemes a gyerekekben tudatosítani. A nemzetközi program minden gyermeknek – függetlenül attól, hogy hová született – szeretné megadni a "vezetés" élményét – hangoztatta Kocsik Enikő.

A biztonságos közlekedéssel ismerkedtek
Fotós: H.Cs. / Forrás: Nool

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában