Elismerés

2022.09.30. 21:57

Salgótarjánban adták át a Príma-díjakat, de több szakmai elismerés is gazdára talált

Péntek délután fellebbent a függöny az idei megyei Príma-díjasok és elismert vállalkozók kilétéről a salgótarjáni József Attila Művelődési Központ színháztermében.

Veres Edina

Vállalkozói-, szakmai-, illetve Príma-díjakat adtak át a megye legjobbjainak

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Nógrád Megyei Szervezete immár 17. alkalommal szervezte meg a Nógrád Megyei Príma Gálát, amelyen a vállalkozók és pénzintézetek díjazzák a művészet, oktatás és tudomány területén a megyében kimagaslóan és példamutatóan teljesítő személyeket.

A rendezvényen dr. Huszár Máté, Salgótarján alpolgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd Czékmánné Kelecsény Ágnes, a VOSZ Nógrád megyei Szervezetének elnöke megnyitotta a 17. megyei Príma-gálát. A hagyományoknak megfelelően a program első részében a szakmai díjakat adták át.

Mindenki előtt az Év Nógrád Megyei vállalkozóját ismerhette meg a közönség, a díjat idén Balla Krisztián, a Balla Euro Kft. ügyvezető igazgatója kapta. A kitüntetett az Év vállalkozója oklevelet december 2-án, Budapesten a Vállalkozók Napján veheti majd át. 

Ezt követően a Nógrád megyei szakmai díjazottak sora bővült, akiknek kilétéről a VOSZ Nógrád Megyei Szervezete elnökségének javaslatára, a VOSZ Országos Elnöksége döntött.

Szűkebb hazánkban az Év Fa- és építőanyag kereskedője Káplár András és Káplár Kornél lett, akik a Káplár Fatelep Kft. tulajdonos ügyvezetői. Az Év Papíripari Kereskedője Nógrád megyében címet Gyetvai Pál, a salgótarjáni PCT Office Kft. tulajdonos-ügyvezetője vehette át. Ezután az Év Autóipari szolgáltatója Nógrád megyében cím átvételéért Takács Zoltánt, az Anco Bt. Bosch Car Service ügyvezető igazgatóját szólították a színpadra. A szakmai elismerések sorában az utolsó az Év Fémipari vállalkozása Nógrád megyében volt, amelyet Tóth Andrásnak és Tóth Andrásnénak, a Xhénia Aluradiátor és Szerkezetgyártó Kft. tulajdonosainak ítéltek oda a döntéshozók.

Ezután a Nógrád Megye Társadalmi Szerepvállalásért díj legújabb birtokosának kilétére derült fény, amely elismerést idén Szalók Józsefné Gál Julianna egykori kórházi asszisztens és nővér vehetett át, aki 72 éves kora ellenére mind a mai napig segíti a beteg embereket.

Természetesen idén is gazdára talált a Vállalkozók az Innovációért – Csillik Zoltán-díj, amelyet idén Csősz Gábor, a Szuha-mátraalmási Microvilág Kft. ügyvezetője vehetett át. A vállalkozói elismerések sorát a T. Német László Partneri Nívódíj zárta, amelyet idén a József Attila Művelődési Központ kapta.

Ezt követően jött el a várva várt pillanat, amikor is megismerhette az idei Prímák névsorát a közönség. Idén hat – tudomány, oktatás és köznevelés, sport, népművészet és közművelődés, képzőművészet, valamint zeneművészet – kategóriában várták a jelölteket a szervezők. A jelöltek közül három nyertest választott ki a nyolctagú zsűri.

Elsőként Lévárdi Beáta zenepedagógust szólították a színpadra, aki a Magyar oktatás és köznevelés kategóriájának Nógrád megyei Príma díját vehette át. Magyar zeneművészet kategóriában érkezett a következő Príma-díjas, aki a dalszövegíró, zeneszerző, énekes és gitáros Illés Attila – művésznevén Ati Edge – volt. A díjat távollétében élettársa vette át. Az utolsó Príma-díj a Magyar tudomány kategóriában talált gazdára, az elismerést Pálinkás Sándorné népművelő vehette át.

Az átadó során a rendezvény színvonalát Radics Gigi dalai, Kántor Zoltán és Kántor-Müller Zsófia színművészek versperformansza, majd a Zenthe Ferenc Színház két művészének – Németh Anna és Erdélyi Gábor – műsora emelte.

Sztárvendégként az Attraction Látványszínház lépett fel, akiket Magyarországon elsőként a salgótarjáni közönség láthatott. A produkció alatt, egy színpadátrendezés során Szűcs Zoltán – vagy ahogy a nógrádi megyeszékhelyen hívják, Szücsi –, a társulat vezetője terelte el a közönség figyelmét, amikor őt is meglepetés érte. Ugyanis a konferanszié szerepét betöltő Andó Ákos előbb a színpadra szólította dr. Huszár Mátét, majd ezután kifejtette: az idén 100 éve várossá nyilvánított Salgótarján Önkormányzata Szűcs Zoltánt, az Attraction Látványszínház vezetőjét kiemelkedő előadóművészi pályafutása, hazai és nemzetközi sikerei, valamint magas színvonalú, kivételes művészeti tevékenysége elismeréséül Salgótarján 100 éve város emlékéremmel jutalmazta. Az elismerést dr. Huszár Máté, Salgótarján alpolgármestere adta át Szücsinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában