Források

2022.10.02. 20:16

Becsó Zsolt: „Bővült a TOP Pluszban elérhető pályázati lehetőségek köre”

Becsó Zsolt, Kelet-Nógrád országgyűlési képviselője több támogatással kapcsolatos információt is megosztott minap a falumegújítók konferenciáján a jelenlévőkkel. Szót ejtett arról is, hogy a méltán népszerű Magyar Falu Program lendülete feltehetően meg fog törni.

V. E.

Becsó Zsolt kiemelte: a kormányzat hiába kínál különböző lehetőségeket és forrásokat a falvaknak a fejlődéshez, ha azok nem élnek vele

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

– A Covid-19 világjárvány után, épp csak kezdett volna visszaállni az élet az eredeti kerékvágásba, amikor kitört a háború. Ez pedig nagyban érint minket is, amit minden polgármester a saját településén tapasztal. Azt viszont senki sem tudja, hogy milyen további kihívások állnak még előttünk például a következő évben, holott ez a mindennapi működésünket erőteljes mértékben befolyásolja – mondta Becsó Zsolt. 

Az általa jelenleg ismert számadatokkal kapcsolatban kifejette: a korábbi Magyar Falu Program nyújtotta lehetőségek közel harmadukra fognak csökkenni. Ez a kelet-nógrádi választókerületet tekintetében azt jelenit, hogy amíg ezt megelőzően 750-800 millió forintos keretből tudtak gazdálkodni éves szinten, addig most ez az összeg 150-200 millió forint körül mozog majd. 

A honatya ugyanakkor jó hírként rámutatott, hogy a TOP Pluszban elérhető lehetőségek köre bővült: abban immár a belterületi utak vagy a csapadékvíz-elvezető hálózat felújítására is lehet támogatást igényelni, illetve az Élhető települések kiírás segítségével Kelet-Nógrádban is számos településközpontot tudnak majd rendbe tenni. 

Becsó Zsolt zárásként kiemelte: Top Pluszon, és a Magyar Falu Programon kívül elérhetők például közvetlen európai uniós források, határon átnyúló lehetőségek, illetve különböző belügyminisztériumi támogatások, amelyek összességében biztos alapot adnak ahhoz, hogy a megkezdett utat folytatni tudják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában