Lezárt akta

2022.10.03. 08:55

Részegen a volán mögött: parkoló autónak csapódott egy férfi Ságújfalun, majd elhajtott

Lezárták a vizsgálati szakaszt a zsaruk annak az 53 éves sofőrnek az ügyében, aki ittasan ült volán mögé és nekihajtott egy út szélén parkoló járműnek Ságújfalu belterületén.

Nool

Forrás: police.hu

A rendőrségre az összetört kocsi tulajdonosa tett bejelentést még augusztus 6-án este arról, hogy az egyenes útszakaszon az úttesttel párhuzamosan parkoló kocsijának nekiütközött valaki, aki aztán megállás nélkül elhajtott a helyszínről.

– A kiérkező rendőrök az adatgyűjtést követően rövid időn belül azonosították és elfogták a baleset feltételezett okozóját, az 53 éves szalmatercsi lakost. A férfival szemben folytatott intézkedés során felmerült a gyanú, hogy elindulás előtt szeszes italt fogyasztott, amit a vele szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéke is igazolt, ezért őt további mintavétel céljából előállították – ismertette az ügy részleteit a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott szóvivője. 

Buda Gábor hozzátette, az ütközés következtében senki nem sérült meg, de mindkét gépjárműben anyagi kár keletkezett. A szalmatercsi férfival szemben büntetőeljárás indult járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt. Mint megtudtuk, mostanra az ügyhöz kapcsolódó eljárási cselekményeket elvégezték a rendőrök, a keletkezett iratokat pedig elküldték a Salgótarjáni Járási Ügyészségnek.

Forrás: police.hu

A főkapitányság sajtóügyekkel megbízott szakembere felhívta a figyelmet, hogy az ittas járművezetés potenciális balesetveszélyt hordoz magában. 

Soha ne üljön ittasan a volán mögé! Már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít, az alkohol kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat válthat ki, amelyek a biztonságos közlekedéssel nem egyeztethetők össze.

– húzta alá Buda Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában