Tragédia

2022.11.25. 09:04

Két ember meghalt Patakon a hajnali tűzesetben

Péntek hajnali két óra körül érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Patakon kigyulladt egy családi ház, amelyben emberek is tartózkodnak - közölte portálunkkal a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Nool

Két járművel tíz tűzoltó vonult a helyszínre, ahol egy száz négyzetméteres, kétszintes ház egyik földszinti, húsz négyzetméteres szobája égett teljes terjedelmében.  A házban hárman éltek, egyikük füstmérgezést szenvedett, két másik ember meghalt, holttestüket a tűzoltók találták meg a szoba oltása közben. 

Forrás: katasztrofavedelem.hu

A tűzoltók két gázpalackot kivittek a házból, megelőzve ezzel, hogy felrobbanjanak. A füsttel telítődött épületben két macska is elpusztult. A lángokat negyven perc alatt sikerült megfékezni. A tűz pontos keletkezési helyét, idejét és okát a tűzvizsgálat fogja feltárni.

A közlemény szerint tizenkét óra leforgása alatt három lakástűz végződött tragédiával Magyaroszágon: csütörtök délután Kisdombegyházon, este Nyírteleken, péntek hajnalban pedig Patakon halt meg valaki lakástűz miatt. A hasonló esetekben életet menthet egy füstérzékelő, amely a tűz keletkezésekor jelez, amikor még van idő cselekedni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában