Jótékonyság

2022.11.26. 07:38

Idén is igyekeznek mosolyt csalni mások arcára a mátranováki diákok

A Fekete István Általános Iskola diákjai és munkatársai minden évben igyekeznek szebbé tenni a karácsonyi ünnepeket a nehéz sorsúak számára, valamilyen karitatív programhoz csatlakozva.

G. E.

Mátranovákon az iskola idén is meglepi a rászorulókat a cipősdobozokba rejtett ajándékokkal

Forrás: Nool

Fotó: Löffler Péter, Új Dunántúli Napló

 Az elmúlt évhez hasonlóan idén is egy országos programban, a SegítsVelem MosolyManó elnevezésű akcióban vesznek részt.

– A korábbi években cipős­dobozokba gyűjtöttük az adományokat, de a Vöröskereszt bázisiskolájaként nemcsak az ünnepek előtt tartjuk fontosnak a nélkülözők felkarolását. Kollégáimmal szem előtt tartjuk, hogy minél korábban megismertessük a gyerekekkel az önzetlen segítségnyújtás jelentőségét, az elesettek és a szegényebb sorban élők támogatását – fogalmazott Juhász Gáborné, az intézmény igazgatója.

Mint mondta, a fenti programhoz csatlakozva arra buzdítják a diákokat és szüleiket, hogy ajánlják fel azokat a használt, de még jó állapotú játékokat, amelyekre már nincs szükségük. Az adományokat egy dobozba helyezve lehet leadni december 7-e előtt az iskolában vagy a helyi művelődési központban, nyitvatartási időben. A csomagokra rá kell írni, hogy az milyen nemű és korú gyermeknek ajándékozható. Azokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat juttatja el a a rászoruló gyermekeknek még karácsony előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában