Rangsor

2023.02.07. 11:37

Az ország száz legjobb technikuma között a Táncsics

Az előkelő 33. helyen végzett a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum (NMSzC) Táncsics Mihály Technikum az Innovatív Képzéstámogató Központ TOP 100-as listáján. Ezzel olyan intézményeket utasított maga mögé a salgótarjáni székhelyű intézmény az idei technikumi rangsorban mint a Budapesti Gazdasági SZC Teleki Blanka Közgazdasági Technikum, vagy a Győri SZC Deák Ferenc Közgazdasági Technikum.

Veres Edina

A Táncsics egyedül képviseli megyénket a 100-as listában

Forrás: Nool

Fotó: SzP.

A sikerrel kapcsolatban Baranyi Zoltán, az NMSzC főigazgatója kifejtette: az eredmény nem lepte meg őket, de annál jobban örülnek neki. Mint fogalmazott, a Táncsics évek óta jól teljesít, és kamatostól megtérülni látszik minden egyes forint vagy euró, amit a szakképzési forrásokból az iskolára fordítanak.

Az Innovatív Képzéstámogató Központ TOP 100-as listája a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal közhiteles adatai alapján készült a tanulók bemeneti és képzési-kimeneti teljesítményének, az intézmények oktatói létszámának és digitális ellátottságának figyelembevételével. Az elemzés vizsgálta, hogy a tanulók milyen tanulmányi eredménnyel érkeznek az intézményekbe, hogyan aránylik az évismétlők száma az intézmény tanulói létszámához, és milyen eredménnyel teszik le az érettségi vizsgát a diákok.

Az iskola 1958-ban vette fel az 1848-as forradalom jeles alakjának, Táncsics Mihálynak a nevét
Fotós: SzP. / Forrás: Nool

Juhászné Janik Beatrix, az NMSzC Táncsics Mihály Technikum igazgatója a tantestületük újító szellemiségének, s diákjaik igyekezetének tulajdonítja a sikert.

– Nagyvárosok igen komoly tanintézeteit előztük meg, s ennek igen sok összetevője van. Így például az iskolánkban folyó tehetséggondozás és az egyetemekkel kiépített együttműködés mellett a külföldi szakmai utak. Ez utóbbiak keretében diákjaink és szakoktatóink is nemzetközi tapasztalatokat szerezhettek, s hozták be a jó gyakorlatokat az iskolánk falai közé – mondta az igazgató, aki emlékeztetett arra is, hogy az informatikai eszközök használatában mindig törekedtek arra, hogy élen járjanak. Ezt támasztja alá az is, hogy a Táncsicsban avatták fel például szűkebb hazánk első Smart – vagyis okos – tantermét. Juhászné Janik Beatrix végül rámutatott: a szülők és diákok egyaránt látják a náluk folytatott oktató-nevelő munka eredményét, amit a beiskolázási statisztikáink is megerősítenek.

A idei országos technikumi rangsor ITT olvasható.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában