Földrengés

2023.02.07. 10:20

Balassagyarmati tűzoltó is helytáll a törökországi földrengés áldozatainak felkutatásában

A HUNOR Mentőszervezet ötven fővel és két keresőkutyával indult el Törökországba, hogy tíz napon keresztül, huszonnégy órás munkavégzéssel, két váltásban segítse a bajbajutottakat.

Nool

A speciális helyzetekben bevethető HUNOR (Hungarian National Organisation For Rescue Services) hivatásos nehéz kutató-mentő mentőszervezet tagjaként utazott Törökországba a balassagyarmati lánglovag is

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A HUNOR Mentőszervezet ötven fővel, öt orvossal és két keresőkutyával indult el Törökországba, hogy tíz napon keresztül, huszonnégy órás munkavégzéssel, két váltásban segítse a bajbajutottakat – közölte hétfőn a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A speciális egység kedden 00.45 órakor meg is érkezett a földrengés sújtotta ország déli részén elhelyezkedő Hatay tartományba, ahol azonnal meg is kezdték a munkát.

Magyarország hivatalos mentőcsapatának, a HUNOR mentőszervezetnek tagjaként Kajdy Norbert tűzoltó százados, a Balassagyarmati Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság C szolgálati csoportjának szolgálatparancsnoka is az ötvenöt tagból álló delegáció tagjaként dolgozik a helyszínen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában