Ünnepség

2023.06.05. 19:55

Kiválóságai ünneplésével, díjazásával búcsúztatta a tanévet a Salgótarjáni Tankerületi Központ (fotók)

Pedagógusnap alkalmából köszöntötte munkatársait a Salgótarjáni Tankerületi Központ hétfőn a Megyeházán. Az ünnepségen több mint hatvan díj és oklevél talált gazdára, elismerve a kitüntetettek gyermekekért végzett áldozatos tevékenységét.

Gulyás Edina

Az ünnepségen több mint hatvan díj és oklevél talált gazdára

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Június első vasárnapján köszöntjük azokat, akik a gyermekek, fiatalok nevelésére, oktatására tették fel az életüket. A Salgótarjáni Tankerületi Központ a Bátonyterenyei-, a Pásztói- és a Salgótarjáni járás területén található oktatási intézmények fenntartójaként kiemelt figyelmet fordít a pedagógusokra, igyekszik minél jobb körülményeket teremteni számukra a színvonalas munkavégzéshez. Hétfőn a Megyeházán megtartott ünnepségen azokat köszöntötték, akik miniszteri elismerő oklevelet kaptak, illetve, akik tankerületi igazgatói oklevet, év vezetője, valamint életmentő díjat vehettek át. 

– Fontos, hogy a tanév végéhez közeledve együtt töltsünk egy kis időt, kiválóságaink megünneplésével búcsúztassuk a tanévet és várjuk a következőt. Vannak közöttünk olyanok, akiknek ez a mai búcsú nem csak a szeptemberi első csengőszóig tart, hanem több évtizedes pályafutásuk végét is jelenti – fogalmazott köszöntőjében Simon Tibor, a Salgótarjáni Tankerületi Központ igazgatója, hozzátéve: – Alkalmazkodnunk kell környezetünk kihívásaihoz, meg kell felelnünk a szülői, a tanulói és az irányítószerveink által támasztott elvárásoknak. Ránk is igaz a régi mondás: van, amikor sok mindennek változnia kell, hogy a lényeg változatlan maradjon. A lényeg pedig a gyermek mindenek felett álló érdekének érvényesítése, joga a minél magasabb szintű tudás elérésére, a biztonságos és esztétikus környezetre, a jó és a szép megtapasztalására. 

Kiemelte: ismerve az intézményekben dolgozók elhivatottságát, elmondható, hogy a legtöbben nem egyszerűen nevelők akarnak lenni, hanem kiváló pedagógusok. Olyanok, akik nem csak a tudás átadására szorítkoznak, hanem arra is, hogy a tanulóik mellett álljanak örömben, bánatban, csalódásban és sikerben egyaránt. 

– A díjazottak életútjukkal bizonyítják, hogy ez a sokszor fárasztó, egész személyiséget igénylő pálya hivatásként is megélhető – húzta alá Simon Tibor. – Élményekben gazdag nyarat kívánok mindenkinek és azt, hogy a következő tanévben újult erővel tudjuk folytatni a gyermekek érdekében az áldozatos munkánkat.

Idén hatvannál is több pedagógus részesült elismerésben

Az ünnepségen Horváthné Lajtai Erika, a karancskeszi Platthy József Általános Iskola intézményvezetője és Zsiveráné Fekete Borbála, a salgótarjáni Bolyai János Gimnázium tanára miniszteri elismerő oklevelet vehetett át. 

Fekete Gyula, a Beszterce-lakótelepi tagiskola pedagógusa Életmentő díjat, Tőzsér Katalin, a Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium munkatársa pedig Az év vezetője elismerést kapta meg. 

Idén hatvannál is több pedagógus, nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő dolgozó és egyéb munkakörben foglalkoztatott részesült tankerületi elismerésben. Az okleveleket Becsó Zsolt és Balla Mihály országgyűlési képviselő, valamint Simon Tibor tankerületi igazgató adták át. A rendezvényt a tankerületi központ diákjainak és művésztanárainak műsora színesítette.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában