Torna

2024.03.26. 13:51

Döntős helyezést ért el a világkupán Pigniczki Fanni

Pigniczki Fanni, a nógrádi kötődésű tornász két fináléban remekelt a ritmikus gimnasztikázók athéni világkupaversenyén.

Lukács Zsófia

Pigniczki Fanni két fináléban is remekelt a ritmikus gimnasztikázók athéni világkupaversenyén

Fotó: Magyar Torna Szövetség

A második olimpiájára kijutó, világbajnoki és Világjátékok-érmes ritmikus gimnasztikázó ismét remekelt. Az MTK Budapest színeiben tornászó Pigniczki Fanni és Wiesner Hanna képviselte a ritmikus gimnasztikázók athéni világkupaversenyének egyéni megmérettetésén Magyarországot Athénban. Fanni két, míg Wiesner Hanna egy szerfináléban volt érdekelt. Fanni karikával az ötödik, labdával pedig a hatodik helyen végzett, ezzel egyéni összetettben 13. lett az 52 fős mezőnyben.

– Sporttörténelmi ritmikus gimnasztika VK! Athénban három egyéni világkupa-finálét értek el a magyarok. Pigniczki Fanni karikával ötödik, labdával pedig hatodik lett. Élete első VK-fináléjában Wiesner Hanna szalaggal az ötödik helyet szerezte meg – számolt be róla a Magyar Torna Szövetség.

Kiemelték továbbá: a sportág történetében még sosem volt három magyar döntős helyezés a világkupákon. Ez erős kezdés, és egyben jó irányt mutat a hazai rendezésű Európa-bajnokság és az olimpia évében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában