NBA: megtörtént az év zsákolása? Ketten mindenesetre belesérültek – videók

KORMANIK ZSOLTKORMANIK ZSOLT
Vágólapra másolva!
2024.03.19. 07:59
Anthony Edwards a levegőben, John Collins már érzi a vesztét (Fotó: Getty Images)
Címkék
Nem fékez a ligaelső Boston Celtics az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA): a zöldek 119–94–re verték a Detroit Pistonst a hétfői játéknapon, elkönyvelve ezzel sorozatban a hatodik, összességében idénybeli 54. győzelmüket. A New York egymás után negyedszer nyert, a keleti csapatok közül behúzta a meccsét a Cleveland, a Philadelphia és a Chicago is, nyugaton két vereség után ezúttal sikerrel járt a Los Angeles Lakers, hosszabbításban győzött a Sacramento. A Minnesota zsinórban harmadszor nyert, ezzel fellépett a Nyugati főcsoport második helyére, és utah-i meccse hozott egy olyan jelenetet, amely máris az év zsákolásaként járja útját a közösségi médiában.

Anthony Edwards remekül játszott a Minnesotában, 32 ponttal, hét lepattanóval, nyolc assziszttal, két dobásblokkolással – no és kificamodott bal gyűrűsujjal zárt. A harmadik negyedben ugyanis nem tudott ellenállni egy zsákolási lehetőségnek, John Collins felett be is húzta a labdát a gyűrűbe, neki az ujja bánta, Collinsnak a feje.

„Féltem, hogy nem fog sikerülni, ugyanis elég messze volt a gyűrű, de Isten segedelmével végül megcsináltam. Még most is borzongok, hiszen régóta álmodoztam arról, hogy egyszer valaki fölött ekkorát zsákoljak” – mondta utóbb Edwards, aki sérült ujja leragasztása után visszatérhetett a parkettre (32 pontjából 25-öt a második félidőben szerzett), ellenben Collinsnál elsőre kisebb agyrázkódást gyanítottak, számára véget ért a meccs.

Íme, a zsákolás és a mérkőzés összefoglalója!

A Lakers vezető triója megtette a magáét, LeBron James például 25 ponttal, tíz assziszttal és hét lepattanóval zárt az Atlanta ellen.

Jaylen Brown volt az újra nyerő Boston húzóembere. A Celtics az első csapat az NBA történetében, amelynek játékosai legalább húsz triplát dobtak be egymást követő négy meccsen. A hétfői 22-ből Derrick White hatot, Kristaps Porzingis és Payton Pritchard ötöt-ötöt vállalt, Brown hármat.

Jalen Brunson és Deuce McBride vezette a New Yorkot értékes győzelemre a Golden State otthonában.

Malik Monk mind a négy mezőnydobását célba juttatta a hosszabbításban, nyert is a csapata, a Sacramento.

Tyrese Maxey tripla dupla közeli teljesítménnyel vezette győzelemre a Philadelphiát a Miami ellen.

NBA, ALAPSZAKASZ
Indiana Pacers–Cleveland Cavaliers 103–108
Boston Celtics–Detroit Pistons 119–94
Philadelphia 76ers–Miami Heat 98–91
Chicago Bulls–Portland Trail Blazers 110–107
Utah Jazz–Minnesota Timberwolves 104–114
Golden State Warriors–New York Knicks 112–119
Sacramento Kings–Memphis Grizzlies 121–111, h. u.
Los Angeles Lakers–Atlanta Hawks 136–105

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik