Messi elárulta: lemondta volna a válogatottságot, ha nem nyernek Katarban

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.27. 17:57
Lionel Messi lemondta volna a válogatottságot, ha nem diadalmaskodnak Katarban (Fotó: Getty Images)
Hosszabb interjút adott a spanyol AS Big Time című podcastjének a nyolcszoros aranylabdás kiválóság, Lionel Messi, aki Barcelonába érkezéséről, az onnan való távozásról, az argentin válogatottról és pályafutása végéről is beszélt.

Lionel Messi a beszélgetés elején elárulta, nem akarta elhagyni nevelőklubját, az FC Barcelonát, mert abban a csapatban akarta folytatni pályafutását, amelyben felnőtt.

„Nehéz volt a változás, amikor a PSG-hez igazoltam, mert nagyon jól éreztem magam Barcelonában és úgy terveztem, ott maradok. Nem akartam távozni. Minden nagyon gyorsan történt és egyik napról a másikra kellett újraépítenem az életemet. Megismertem egy másik ligát, egy másik klubot és egy új öltözőt. Ez egy olyan változás volt, amelyet nem kerestünk, ezért eleinte nehéz volt” – fogalmazott Paris Saint-Germainhez igazolása kapcsán Lionel Messi, aki felidézte Barcelonába érkezésének pillanatait is.

„Nehéz volt, alkalmazkodnom kellett az új barátokhoz, az országhoz, a városhoz, az emberekhez, az iskolához, de azt csinálhattam, amit akartam: futballoztam egy olyan nagyszerű csapatban, mint a Barcelona, amely lehetővé tette, hogy fejlődjek. Barcelonában mindig nagyon jól bántak velem, ezért hálás vagyok nekik” – mondta a nyolcszoros aranylabdás, aki tavaly nyáron távozott a PSG-től és lett az Inter Miami játékosa, ám Messi nem levezetni ment az Egyesült Államokba.

Abban a pillanatban, amikor úgy érzem, hogy már nem tudok teljesíteni, ha már nem élvezem és nem tudok segíteni a csapattársaimnak, akkor abbahagyom. Nagyon önkritikus vagyok magammal szemben. Tudom, mikor játszom jól vagy rosszul. Amikor úgy érzem, eljött az ideje, hogy megtegyem ezt a lépést, anélkül teszem meg, hogy az életkoromra gondolnék. Ha jól érzem magam, folytatom, mert azt csinálom, amit a legjobban szeretek és tudok

– mondta Messi, aki egyelőre nem gondolkozik azon, mit csinál majd visszavonulása után.

Végezetül kitért arra is, mi lett volna, ha nem tudják megnyerni a katari világbajnokságot az argentin válogatottal.

„Varázslatos volt, hogy világbajnokok lettünk. Ez egy életen át velünk marad. Biztosan elhagytam volna a válogatottat, ha nem lettünk volna világbajnokok, de szerencsére megadatott nekünk és újabb világbajnoki címet adhattunk Argentínának” – zárta szavait Messi.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik