Létrehozva: 2022.08.12.

Nem hiszed el, hányan vigyáznak a bulizókra a Szigeten

Nem egyszerű mutatvány.

Szerző Ripost

Telt házzal indult a Sziget fesztivál első napja, de a folytatás is magáért beszél: a Hajógyárira vezető hídon túl mosolygós emberek élvezik az együttlét örömét. Arra, hogy mindenki jól és biztonságban érezhesse magát, a fesztivál szervezői idén is különös figyelmet szenteltek. Ők biztosították a mentősök, a rendőrök és elsősegélynyújtók jelenlétét.

Fotó: police.hu

„A Szigeten egy több ezer fős szolgálat vigyáz a biztonságos szórakozásra. Ezer biztonsági őr, több száz gyalogjárőr, van egy közel száz főre tervezett egészségügyi ellátó helyiség, és van ötven tűzoltó is a területen, valamint rendészetei szervek szakemberei is dolgoznak, akik között vannak fegyveres és civil járőrözők is” – mondta a Borsnak Benis Dániel, a Sziget Fesztivál műszaki vezetője. Az elmúlt közel harminc év alatt soha komolyabb baj nem történt, de az ördög nem alszik és mindig a legrosszabbra kell felkészülni. 
„Reményeink szerint a legnagyobb problémánk idén is csak a hőség lesz. Ezen kívül még a tömegek ki és befelé mozgására kell jobban odafigyelnünk” – fűzte hozzá.

Fotó: Metropol/KJ

A Szigeten tíz mentőautóval van jelen az Országos Mentőszolgálat, plusz az ambulancia ötven dolgozóval. 
„Mindenre fel vagyunk készülve: belgyógyászat, sokktalanító, traumatológia, és gyakorlatilag nem történhet olyan dolog, amire nem tudnánk reagálni.  Nyilván vannak jellemző 'betegségek', amiket a folyadék bevitel hiánya, avagy éppen a túlzott folyadék bevitele okoz” – mondta Őri Kiss Zsolt mentő technikus, akinek ez már a tizenkettedik szigete és eddig mindent sikeresen meg tudtak oldani. Előfordult, hogy emeltebb szintű beavatkozásra volt szükség, sőt volt újra élesztés is, de általában kisebb beavatkozásra van szükség. A legfontosabb, hogy figyeljünk egymásra.

A látogatók biztonságára rendőrök is ügyelnek.

„A Sziget fesztiválon a mozgásunkat segítik elektromos motorok és golfkocsik. Nem csak egyenruhás, de civil ruhás kollégáink is jelen vannak. Minden bűncselekményre és szabálysértésre reagálunk, és figyelünk a rendezvény külső területére is” – nyilatkozott a Borsnak D. Tóth Norbert a Budapesti Rendőr Főkapitányság sajtóügyeletese.

Fotó: police.hu

„Elsősorban a tulajdon elleni cselekmények fordulhatnak elő. Fontos, hogy mindenki biztonságban és jól érezze magát. Segítenek a vízi rendészet dolgozói is, akik motorcsónakokkal a nap huszonnégy órájában cirkálnak a sziget körülés szükség esetén jelen vannak jet-skivel is. A rendőrök jelenléte is lehet már egy visszatartó erő a bűnelkövetések ellen.”

A mentősök mellet fontos szerepük van az elsősegélynyújtó csapatnak is. 
„Az első Sziget óta itt vagyok és 2019-ig én voltam a Fesztivál egészségügyi vezetője” – mesélte dr. Szeles Géza a Helperek Önkéntes Segítők egyesületének az elnöke.
„Mi a helyszíni elsősegélynyújtást végezzük, és pszichológiai ellátást is biztosítunk. Önkéntesek 280-an vagyunk kint és három fős csapattal járőrözünk a területen. Tíz hétvégén készülnek a tagjaink. Ők maguk is keresik a segítségre szorultakat, de gyakran szólnak is nekik. Az észlelés és az elsődleges ellátás a feladatunk. 2018-ban történt, hogy valaki rosszul lett egy büfében. A mi járőreink kezdték az újraélesztését, amit aztán a mentősök átvettek. Ott kell lenni mindenhol az embereinknek. A Sziget fesztiválon általában 6-700 esetünk van, de ezek túlnyomó része kisebb sérülés. Az első Szigeten még csak húszan voltunk, a másodikon már kaptunk egy katonai sátrat egy fa alatt voltunk, már ez jelentősen megváltozott. Ami számomra itt a legemlékezetesebb eset volt, az a körhinta baleset volt, és egyszer pedig egy srác nyakára tekeredett a bungee jumping kötele, de a csodával határos módon semmi baja nem lett” – emlékezett vissza Géza.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Véres orosz megtorlás indul Ukrajnában

origo.hu

Kiderült, hogy mikor térhet vissza az Uber Budapestre

borsonline.hu

Lövéshangokra riadtak fel a szegediek, a város több pontján is észlelték a különös zajt

hirtv.hu

Háború Ukrajnában - Kiderült, valójában miért támadta meg Irán Izraelt + videó

ripost.hu

A mai napig zavarba jön tőle: ezt a szerepét bánta meg a legjobban Sandra Bullock

mindmegette.hu

Megdöbbensz, ezért kérik el a személyidet ha az Aldiban vásárolsz

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Szívbemarkoló: így teljesítik a hétévesen elhunyt Dominik utolsó kívánságát

magyarnemzet.hu

Orbán Viktor tudhat valamit, már Puzsér is a tenyeréből eszik

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Megrázó képsorok: gázolt a villamos a József körúton, métereket repült az áldozat

INSIDER

Mintha rakéta csapódott volna be – semmi sem maradt az autóból a budapesti baleset után

INSIDER

Hétvégén sem élvezhetjük ki a tavaszt - erre jobb, ha felkészülsz

INSIDER

Szívbemarkoló: így teljesítik a hétévesen elhunyt Dominik utolsó kívánságát