Szeretni bolondulás nők szerelem Szereted-e még párkapcsolat
Mint azt annyiszor hallottuk már, minden kapcsolatból lehet tanulni, még ha az nem is tart örökké. Olykor felmerül bennem a kérdés, vajon miért tudunk minden párkapcsolatunkban másként szeretni? A legelső szerelmünk örökre a szívünkbe lopja magát, a második kevésbé. A harmadik meggyötör, a negyedik felemel. Hogy is van ez?

Szerelem, szerelem, mit is jelent pontosan ez a fogalom? Gyermeki naivitással tekintünk rá 16 évesen legelső szerelmünk karjai között. Az élet azonban nem habostorta, semmi sem állandó, csak a változás. Ebből kifolyólag pár hónap múlva lehet, hogy éles váltás veszi kezdetét, s ami és aki egykor mindennapjaink része volt, hirtelen porrá lesz. Habár a szikra és az emlékek egész életünkben a szívünkben élnek tovább, nem biztos, hogy a legközelebbi párkapcsolatunkban is ugyanúgy fogunk szeretni. 

Fájdalmas emlékek gyötörnek, ha az exemre gondolok. Féltékenység, folytonos kudarcérzet, rengeteg konfliktus és lelki bántalmazás, melyek végül szakításhoz vezettek. Macska-egér harcot vívtunk, míg végül egyikőnk feladta. Nincsenek szép emlékeim ebből az időszakból. Ettől függetlenül a kémia, a vonzódás olyan volt köztünk, mintha mágnesként kötődtünk volna egymáshoz. Mindig, mindenhol éreztük azt a fajta tüzet, amely sosem aludt ki. Ám egy idő után a hirtelen rajongást felváltotta a méreg, a düh, a megoldatlan problémák, és éreztem, hogy nincs tovább. Hiába "csak" egy párkapcsolat volt, mégis másként tekintek vissza erre az időszakra.  Ahogyan mindegyik más kapcsolati sémámra is. Vajon miért van ez?

Minden kapcsolatunk más és más. Különböző módokon működik a dinamika, más és más személyiségekkel hoz minket össze a sors, mindeközben mi is folyamatosan változunk. 

Felnőtt nővé érünk, aki minden egyes korszakában másként tekint a szerelemre, ezáltal az adott párjára is. 

szerelem, párkapcsolat, randi
Forrás: Shutterstock

Van, akivel játék az élet, más romantikus verset olvas nekünk. Egyesekkel rengeteget fogunk vitatkozni, míg mások elfogadóbbak velünk kapcsolatban. Persze mi sem eshetünk ki a kalapból, mert nem vonzódhatunk ugyanúgy, ugyanolyan érzelmekkel minden emberhez. Milyen unalmas is lenne a szerelem. De mit is ígér nekünk pontosan ez a fogalom?

A szerelem megígéri nekünk, hogy személyiségünk minden oldalát megmutathatjuk partnereinknek egy egész életen át. 

Van, akivel mindig megajándékozzuk egymást, másokkal társasjátékozunk. Egyesek imádják, ha esténként velük együtt isszuk télen a meleg teát, de akadnak olyanok is, akik már a romantika szótól is elsápadnak. Alkalmazkodunk, miközben mégis önmagunk maradhatunk. Szeretünk, miközben a fájdalom is néha úrrá lesz rajtunk. A szerelem ad, ugyanakkor képes elvenni is. 

50 évesen vajon hogyan fogok szeretni? Ezt még magam sem tudom. Talán a karácsonyi ajándék két pár zokniban fog kimerülni, mert addigra eljutok odáig, hogy nem a tárgyak számítanak. Az is előfordulhat, hogy reggelente kikészítem a férjem gyógyszereit, nehogy baja essen. Ezt megválaszolni egyelőre még nem tudom, csupán annyi van a birtokomban, hogy tényleg nincs két ugyanolyan szerelem az életben. 

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.