Labdarúgás

2022.05.22. 14:53

A második félidőben bedarálta ellenfelét a Rákóczi

A második félidő alapján megérdemelt győzelmet aratott a ZTE FC II. otthonában a Kaposvári Rákóczi FC a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Nyugati csoportjának 37. fordulójában.

Klein Péter

Fotó: Klein P.

Zalaegerszegen várt a szezon utolsó idegenbeli fellépése a Kaposvári Rákóczira, amely nélkülözte vezetőedzőjét, az öt sárga lap miatt eltiltott Nagy Tamást, s az ugyancsak öt sárgás belső védőt, Lakatos Gergőt. A zöld-fehéreket így a Klink Zoltán, Korcsmár István edzőpáros vezette a középházi rangadón, melyet a hazaiak a 12., míg a somogyiak a 11. helyről vártak. A mérkőzés első perceit zalaiak kezdték jobban, akik kihasználtak egy védelmi megingást, s már a második percben gólnak örülhettek. Papp Lászlóra nem figyelt senki, aki kibújt a tétovázó védők közül, lecsapott a labdára, majd a nyolc méterről, kissé balról a bal alsóba gurított. A kaposváriak próbáltak visszakapaszkodni a meccsbe, átvették az irányítást, többet birtokolták a labdát, de mégis a ZTE II. előtt adódott a következő ziccer. A huszadik percben Szántó Marcell ugratta ki Fehér Barnabást, aki öt méterről gurított a bal alsó mellé. Az első félidő utolsó tíz percében alakultak ki helyzetek a zalai kapu előtt. Előbb egy szögelt után Kondor Kristóf elé került a kipattanó, aki kapásból vette célba a kapu bal felső sarkát, de egy védőről levágódott a lövése, így újra szöglettel jöhetett a Rákóczi. Fél perc elteltével Mayer Milán középre tartó fejesét ütötte bravúrral szöglete Köcse Bence, majd nem sokkal később Kálmán Szilárd átlövését ölelte magához, így nem tudtak egyenlíteni a vendégek.

Forrás: Klein P.

A szünetben változtattak a vendégek, Czuczi Péter helyet Borbély Ákos lépett pályára, aki remek cserének bizonyult, hiszen már az első labdaérintése gólt ért. A jobb szélen nyert párharcot Papp Csongorral szemben, középre adott, ahol Bíró Dominik érkezett, s jobbal a léc alá lőtt. A hazaiakat megzavarta a Rákóczi, amely sokkal agresszívabban futballozott, s ennek köszönhetően sorra dolgozta ki a helyzeteit, így egy perc múlva akár duplázhatott is volna a Rákóczi támadója, akit ezúttal Kondor Kristóf hozott jó átadással ziccerbe, de nyolc méterről mellé lőtt. Újabb két perc elteltével már összejött a fordítás, újra Borbély Ákos nyert párharcot Papp Csongorral szemben, ismét középre adott, ahol ezúttal Pintér Norbert érkezett, aki kapásból lőtt a jobb felsőbe, majd egy újabb perc elteltével Bíró Dominik bombázott az oldalhálóba. A Rákóczi fokozatosan darálta be ellenfelét, amely ritkán tudott csak kijönni a szorításból. A gólokkal sem maradtak adósak a zöld-fehérek, hiszen a 69. percben jött az újabb találat. Pintér Norbert passzolt Kondor Kristófhoz, aki elsőre még a kapusba lőtt, de a kipattanó után már nem hibázott. A hajrába lépve kis híján szépített a ZTE II., de Kámi Belián fejesét kitolta a léc alól Pogacsics Krisztián, az ellentámadásból pedig megiramodtak a vendégek, s jött az újabb találat: Bíró Dominik lövését bár még védte Köcse Bence, de a kipattanót Pintér Norbert már a jobb alsóba lőtte. 
A Rákóczi a második félidőben teljesen ellenfele fölé nőtt, ami meghozta a kaposváriaknak az újabb győzelmet.

Forrás: Klein P.

– Nem ijedtünk meg a gyors hazai góltól, hiszen egy határozott taktikával vágtunk neki a meccsnek, amely nem legideálisabb körülmények között zajlott, ugyanis közel negyven fok volt. A mérkőzést végig irányítottuk, négy-egyre nyertünk, s a második félidőben egész egyszerűen bedaráltuk őket. Ahogy kaptunk egy gyors gólt az első félidőben, úgy a másodikban mi kettőt szereztünk ugyanolyan gyorsan. A srácok úgy játszottak, ahogy kell. A keret lehetőségei megengedik, hogy folyamatos nyomás alatt tartsuk az ellenfelet, mondta Klink Zoltán, másodedző.

ZTE FC II.–Kaposvári Rákóczi FC 1–4 (1–0)
Zalaegerszeg, 80 néző. V.: Szommer (Nagy V., Farkas G.).
ZTE FC II.: Köcse – Jóna, Bekő, Sebestyén, Papp Cs. – Kámi, Megyesi (Kozma-Bognár, a 75. percben) – Papp L., Szántó M. (Bedő R., a 70. percben), Szökörnyös (Őr, a 75. percben) – Fehér B. Vezetőedző: Koller Zoltán.
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Czuczi (Borbély Á., a szünetben), Harsányi (Heil, a 80. percben), Gál, Böndi – Mayer M., Kálmán Sz. (Zvara, a 60. percben) – Kondor, Pintér N., Bíró D. (Jancsó, a 80. percben) – Ekker (Szederkényi, a 72. percben). Másodedző: Klink Zoltán.
Gólszerzők: Papp L. (a 2. percben), illetve Bíró D. (a 46. percben), Pintér N. (az 50. és a78. percben), Kondor (a 69. percben).
Sárga lap: Őr (a 82. percben), illetve Borbély Á. (a 64. percben).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában