Mindent tagad

2022.06.24. 13:27

Nyilvánosságra hozták a felvételt a miskolci katonáról, aki a terhes nőt akarta megerőszakolni

A bíróság mindenben egyetértett a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség letartóztatásra irányuló indítványával.

A megalapozott gyanú szerint a katona június 20-án délután Miskolcon egy 30 év körüli, várandós nőt követte, majd egy lépcsőn mögé lépve, lehúzta a földre, és fojtogatta. A férfi behúzta a lépcső melletti erdős részre és meg akarta erőszakolni, de a nőnek sikerült felhívnia a segélyhívó központot, ezért a katona elmenekült. A nő több testtáján horzsolásos, könnyű sérüléseket szenvedett.

A gátlástalan módon elkövetett bűncselekmény tervszerűségére utal, hogy a férfi huzamosabb ideig, a munkahelyétől követte a nőt, majd a helyszínről futva menekülve ruhát cserélt.

A nyomozó ügyészség elrendelte a katona őrizetét és szexuális erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki a büntetlen előéletű – azonban a szabálysértési nyilvántartásban szereplő – 35 éves férfit, aki tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Az önkéntes területvédelmi tartalékos katona jogviszonyát csütörtökön megszüntették.

A terhére rótt kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény miatt folyamatban lévő eljárásban a férfi jelenléte csak személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés elrendelésével biztosítható. Az ügyészség álláspontja szerint a letartóztatást a tanúk megfélemlítésének vagy befolyásolásának, valamint a bűnismétlés és a szökés veszélye indokolja - olvasható az ügyészség közleményében.

A nyomozó ügyészség indítványával egyezően a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa a volt katona letartóztatását elrendelte. A végzés ellen a gyanúsított fellebbezést jelentett be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!