Szövevényes szerelmi sztori

2022.07.05. 15:08

Óvadékra és agyműtétre is pénzt csaltak ki a hiszékeny férfitől az álrendőrök

Hihetetlen sztorikkal csaltak ki közel kétmillió forintot egy gyanútlan férfitől, aki csak aggódott szíve hölgyéért és vágyott a szerelemre.

Kovács Gábor

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Négy hallgatag ember, két középkorú férfi és két nő üldögélt kedden a vádlottak padján a Kaposvári Törvényszék előkészítő ülésén. Egyikük sem ismerte el bűnösségét, miután befolyással üzérkedéssel vádolták őket egy kacifántos szélhámosság ügyében. Furcsa csak az volt, hogy maga a sértett is nehezen szólalt meg, hosszú percekre elakadt a szava, folyt róla az izzadság, nagyokat fújt, miközben vallomást tett, és felidézte, hogy mi történt vele. Korábban megismerkedett egy nővel, akivel egy munkahelyen dolgoztak. 2019 novemberében azonban telefonhívást kapott egy állítólagos rendőrtől, hogy a nőismerősét letartóztatták, mert egy drogos zacskón megtalálták az ujjlenyomatát. Óvadék címén, hogy a nő szabadlábra kerüljön 40 ezer forintot kellett fizetnie a hiszékeny férfinak. 

Ezután márciusig rendszeresen kapott SMS-eket a magukat rendőrnőknek kiadó csalók nevében. Hol arra kértek pénzt, hogy a nő kórházi kezelését és agyműtétjét fizessék, hol a papírmunka költségeit kellett állnia, mert a nő egy házat íratott rá.

A leghihetetlenebb mesében a nőt egy budapesti pincéből szabadították ki a rendőrök, ahol fogva tartották. Novembertől márciusig a férfi legalább 15-ször adott pénzt, alkalmanként 40 ezer-100 ezer forintokat különböző indokokra. 

 A sértett egy érkező sofőrnek adta át az összegeket, némelykor egy barcsi csárda mögött. Közben a rendőrnők személye is változott, hol meghalt az egyik nyomozónő gyermeke, azért váltották le az ügyről, hol tüdőembóliát kapott a másik. Végül az utolsó „rendőrnő” egy fényképet kért a férfitól, amit meglátva azonnal beleszeretett, és vele akart élni, sőt ehhez egy 10 milliós házat is vett neki.

A rendőrséggel való együttműködés címén 43 millió forint kifizetését is ígérték áldozatuknak. Közben a pénzkérések sokasodtak, végül a férfi felesége megelégelte a dolgot és feljelentést tett. 

Az ügy tárgyalása az ősszel folytatódik. Az elsőrendű és a másodrendű vádlott ellen távoltartási végzést hozott az igazi rendőrség, nem közelíthetik meg a becsapott férfit.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában