Itt a magyarázat

2022.07.06. 18:55

Kollégáját akarta kimenteni a Dunából a vízbe fulladt kutyakiképző

A korábbi hírekkel szemben nem csónakból estek a vízbe.

A pálhalmai börtön két kutyakiképzője szökési gyakorlatozást tartott hétfő délelőtt Rácalmáson, a Kis-Duna-ághoz tartozó területen. A duol.hu információi szerint

A  Kis-Duna-híd aljától pár méterre van egy veszélyes, 15-20 méteres gödör, amit az örvények alakítottak ki. 

A víznek ott nagyon erős a sodrása. Ha valakit elkap egy örvény, nem tud kiúszni belőle. A partszakaszon korábban is történt már tragédia.

A Zsaruellátó magazin közösségi oldalán egy szemtanú azt kommentelte, hogy a két kiképző csibészbundában, vagyis a kiképzésnél használt vastag ruhában volt, amikor elmerültek – írja az Origo.

„Kutyákat fogattak, csibészbundában volt Laci. Pontosan nem tudom, hogy Dávid kutyája hogyan került a vízbe. Dávid utánament. Ott került zűrbe Dávid.

Laci állítólag Dávid segítségére sietett csibészbundában. Egymás után merültek el. Laci segíteni akart Dávidon, de a csibészbunda megszívta magát, és lerántotta őt is. A többi képzésen részt vevő próbált segítséget nyújtani, valamint azonnal segítséget kérni. Úgyhogy nem hajóról, és nem csónakban gyakoroltak. Parton álltak, ott tevékenykedtek.

A szonár látta őket, de még nem sikerült felszínre hozni a bajtársakat. Egyikük párja kismama. Felfoghatatlan a veszteségünk” – írta a szemtanú.

Nagyon nehéz a kutyakiképző-felszerelés

A Metropol megkeresett egy kutyakiképzőt, aki elárulta, hogy pontosan hány kilót is nyom a ruha. Mint kiderült, a férfi az egyikükkel beszélt is korábban.

Az egyiküket személyesen ismertem, nagyon jó embernek tartom. Valószínűleg a Lacin bunda lehetett. Ennek a védőfelszerelésnek csak a felső része több mint 10-20 kilós, az egész ruha akár 30 kilót is nyomhat. Azért van így kitalálva, hogy a kutya ne tudja átharapni. Ez a felszerelés teljesen merevvé teszi a karokat. Azért gyakorlatoznak a parton is, mert előfordulhat, hogy fogolyszökés esetén a vízen keresztül próbálnak menekülni a rabok

 – mondta a lapnak a kiképző.

A hatóságok azóta megtalálták mindkét kutyakiképző holttestét. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!