Visszaesők

2022.08.08. 10:09

Loptak egy kaposvári ékszerboltból és a polgármesteri hivatalból

A hivatalban egy ügyintéző pénztárcáját lopta el a pár, később pedig aranykarkötőket akartak ellopni egy kaposvári ékszerboltból.

K.G.

Egy többszörös visszaeső, büntetett előéletű nő 2021 júliusában a kaposvári polgármesteri hivatalban tartózkodott ügyintézés közben, amikor észrevette, hogy nincs senki az egyik irodában, azonban egy táskát a padlózaton hagytak. Ekkor bement a helyiségbe, majd a táskából az ügyintéző pénztárcáját vette magához. A nő megtartotta a sértett 25 ezer forint készpénzét, egyéb iratait, bankkártyáit pedig egy szemetesbe dobta. Később a párjával egy ékszerboltot szemeltek ki maguknak a megyeszékhelyen. Élettársával 2021 augusztusában egy kaposvári ékszerboltból loptak úgy, hogy amíg az eladó a többi vásárlóval foglalkozott, a nő a férfi takarásában kétszer is elhúzta az egyik vitrin ajtaját és a kiállítótérből két arany karkötőt vett ki közel 900 ezer forint értékben. Ezután a pár távozni akart az üzletből, azonban az eladó észrevette az egyik ékszer hiányát és felszólította őket, hogy adják vissza. A férfi a keresett 685 ezer forint értékű karkötőt átadta, de a másik ékszert később egy ózdi zálogházban értékesítették. 

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában mindkét vádlott ellen szabadságvesztés büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt.  
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában