Átívelő tudás

2022.08.15. 17:54

Európát végiglopkodta, Siófokon kapták el a vezetni nem tudó tolvajt

Tetoválógépet és rendszámokat lopott a férfi, akire mikor rátaláltak, autóval próbált menekülni. Nem sikerült, villanyoszlopnak csapódott.

Sonline

2022. augusztus 8-án éjfél körül egy akkor még ismeretlen tettes betört egy siófoki tetoválószalonba, ahonnan tetoválógépeket és egyéb felszereléseket tulajdonított el több mint kétmillió forint értékben. Ezután egy közelben parkoló személyautóról lelopta a rendszámokat, és távozott a helyszínről. A rendőrök a nyomozás során rövid idő alatt azonosították a feltételezett elkövetőt, akiről a sikeres adatgyűjtést követően az is kiderült, hogy különböző bűncselekmények elkövetése miatt nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A siófoki egyenruhások a Terrorelhárítási Központ közreműködésével felkutatták a körözött személyt, aki 2022. augusztus 12-én délután a rendőri igazoltatás elől személygépkocsival elmenekült, majd Balatonszéplakon egy villanyoszlopnak ütközött. A férfit elfogták és a Siófoki Rendőrkapitányságra állították elő. A járműben a tetoválószalonból ellopott eszközökön kívül számos más, szintén bűncselekmények elkövetéséből származó rendszámokat és tárgyat találtak.

A nyomozók a 32 éves férfit –őrizetbevétele mellett- többrendbeli lopás és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A tolvaj vallomása során elmondta, hogy a közelmúltban több alkalommal követett el lopást többek között Németországban, Csehországban és Ausztriában is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában