Fonyód

2022.08.18. 12:15

Körbelapátolják az egész nyugati medencét

Amatőr sportolóknak és profiknak is kihívást jelent az első Balaton-maraton teljesítése, amelyet augusztus 21-én, rossz idő esetén pedig 28-án tartanak Fonyódon.

K. R.

 A júniusi klasszikus Balaton-átevezés alkalmával a résztvevők egy része jelezte a szervezőknek, hogy volna igény egy hosszabb túrára is, innen jött a Balaton-maraton ötlete. 
– Ez a túra érinti a teljes nyugati medencét: Badacsony, Szigliget, Balatonberény, Balatongyörök, Balatonmáriafürdő, Balatonfenyves és természetesen Fonyód érintésével – tájékoztatott Erdei Barnabás, alpolgármester. A 42 kilométeres túrára csak kajakkal vagy kenuval lehet nevezni, tette hozzá Erdei Barnabás. – Habár ez egy hagyományteremtő rendezvény, amely egyúttal szezonzáró vizes program is, nagy örömünkre már több mint húszan neveztek a komoly erőpróbának is beillő túrára – mondta. A Balaton-maraton nem is annyira az élményevezésről szól, sokkal inkább a sportértéke miatt lehet csábító a sportág szerelmesei számára. Nevezni folyamatosan lehet a balatonatevezesfonyod.hu weboldalon, egészen a verseny napjáig.
 

Címkék#Somogy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában