Labdarúgás

2022.09.25. 18:47

Kiharcolta a győzelmet a Komárom Kaposváron

Kikapott a Komárom VSE ellen a Kaposvári Rákóczi FC a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Nyugati csoportjának kilencedik játéknapján.

Klein Péter

A tabellán nyolc hellyel mögötte álló Komárom VSE gárdáját fogadta a Kaposvári Rákóczi FC, amely a MOL Fehérvár FC II., illetve az NB I.-es ZTE FC ellen elveszített találkozók után szeretett volna ismét visszatalálni a győztes útra. A hazaiak kezdőjébe visszatérhetett az eddig sérüléssel bajlódó házi gólkirály, Pintér Norbert, azonban Kovács Lajos, illetve Kálmán Szilárd kidőlt a sorból, így az mindenképpen jó hír, hogy Gál Mátyás és Zvara Dávid legalább a kispadra már leülhetett. A kaposváriak ezek ellenére esélyesként léptek pályára, s ezt már az első perekben bizonyítani is akarták. Három perc elteltével két veszélyes átlövést is eleresztettek, illetve Bíró Dominik is helyzetbe került, de ezekből nem született gól. A komáromiak a kezdeti megilletődés után összekapták magukat, ami annyira jól sikerült, hogy a tizennegyedik percben már ziccerbe is kerültek. Egy remek kiugratás után Köles János lépett ki a védők közül, mielőtt beérték volna tizenhat méterről lőtt, Mikler Dániel óriási bravúrral védett. A folytatásban teljesen kiegyenlítődött a játék, ami kezdett egy kissé álmossá is válni, de mindenkit felébresztett az, hogy a huszonnegyedik percben Horváth Marcell ívelte be a tizenhatoson belülre a labdát, amire csak Nagy Zalán érkezett, aki senkitől sem zavartatva fejelt a kapuba. A harmincharmadik percben a kétgólos komáromi vezetés sem volt messze, hiszen Tóth György indult meg a félpályáról, aminek következtében kettő a kettő ellen támadtak a vendégek, majd az akció végén Tóth György öt méterről, ziccerben a felső kapufát találta telibe. A szünetig a Rákóczi próbálta visszavenni az irányítást, de nagyon idegesen, kapkodva futballozott a hazai csapat. A vendégek pedig sok apró faulttal is őrizték az előnyt. A játékrész utolsó percében azonban így is megszülethetett volna az egyenlítő találat, hiszen Bíró Dominik remek ütemben ugratta ki Borbély Ákost, akinek közeli lövésébe belevetődött Bánfalvi Dániel. 

 

A fordulás után a Rákóczi még nagyobb iramot diktált, a mérkőzés pedig igen felfokozott hangulatban folyt, tele számos kisebb-nagyobb szabálytalansággal. A helyzetek viszont hiányoztak, főleg hazai oldalon, hiszen abból adódtak néha, ha a vendégek egyszer-egyszer megindultak egy kontrából. A kaposváriak első említésre méltó lehetőségére a hetvenhatodik percig kellett várni, amikor Zólyomi Dávid került helyzetbe, de lövése éppen elkerülte a kaput. A kaposváriak az utolsó percekben minden egy lapra feltéve rohamoztak, de a harcosan futballozó Komárom nem engedte ki a kezéből a három pontot. 

 

Kaposvári Rákóczi FC–Komárom VSE 0–1 (0–1)

Kaposvár, Rákóczi Stadion, 260 néző. V.: Jakab Á. (Szkrajcsics P., Sáfárik P.).

Kaposvári Rákóczi FC: Mikler – Ekker, Heil, Kocsis B., Böndi – Horváth B. (Zólyomi, az 58. percben), Pintér M. (Grabarics, a 70. percben) – Borbély Á., Pintér N., Bíró D. (Szederkényi, az 58. percben) – Mayer Milán. Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Komárom VSE: Bánfalvi – Schiller, Nagy T., Horváth M, Jóna (Szecsődi, a szünetben) – Peszmeg (Juhász R., az 55. percben) – Milos (Nagy L., a 70. percben), Köles, Nagy Z., Sandal (Pulai, a 70. percben) – Tóth Gy. (Vincze, a 88. percben). Vezetőedző: László Péter.

Gólszerző: Nagy Z. (a 24. percben).

Sárga lap: Mayer Milán (a 33. percben), Heil (az 55. percben), Ekker (az 56. percben), Grabarics (a 81. percben), illetve Milos (a 69. percben), Pulai (a 80. percben), Schiller (a 89. percben).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában