Ünnep

2022.10.04. 14:00

Játszottak és cigánykerekeztek az iskolai játszótér avatásán

Csendben várták az alsó tagozatosok a Zrínyi tagiskolában az új játszótér avatását.

Turbéki Bernadett

– Ez az utolsó ilyen alkalom, hogy ilyen csend van ezen a játszótéren – mondta Puska Zoltán az iskola igazgatója, aki egy évvel ezelőtt kereste meg Szita Károlyt, Kaposvár polgármesterét az iskola udvar felújításának szándékával.

– Az igazgató úr igen kitartó ember – tájékoztatta Szita Károly a gyerekeket. – Hívott, hogy nézzem meg, hogy milyen a diákok ruhája, miután az óraközi szünetről bemennek a tanterembe. Száraz időben nyakig porosak, esősben sárosak voltak. Erre az állapotra kerestünk megoldást – tette hozzá. Az iskola szülői munkaközössége is aktívan közreműködött, hogy az iskolaudvar rendezését előre mozdítsák. A 60 millió forintos felújítási költség 20 százalékát a szülők támogatták. Kaposvár és a kaposvári Tankerület pedig a fennmaradó részt vállalták magukra fele-fele arányban. Összefogással készült el az alsós udvarrészen a járda, egy részlegesen megújult futópálya, és egy gumiborítású játszótér. Füvesítettek, fákat ültettek és vágtak ki, valamint kertészeti elemekkel díszítették az udvart.

 

– A homokos udvaron csúszkáltunk, ha fociztunk, de nem fájt – mondta harmadikos Pabst Iván.

– Most a gumi borítású játszótéren csúszkálunk, ha esik az eső, kipróbáltam, egyáltalán nem fáj, ha elesünk rajta – mondta Pénzes Andor.

A negyedikesek vidám műsorukban azt is bemutatták, hogy mennyi mindent fognak játszani a megújult játszótéren: labdázni, táncolni, és talán még „helikofferezni” is fognak, ahogy énekelték, miközben cigánykerekeztek örömükben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában