Megyei időjárás

2022.11.30. 08:00

Komorabbra fordul Somogyban az idő

Szerdán az eddiginél is komorabb, borús idő lesz Somogyban.

Sonline

Helyenként tartós ködfoltok is lehetnek, de elsősorban a borongós, párás idő lesz jellemző. A Dunántúl nyugati és déli részén kisebb esőre, szemerkélésekre is lehet készülni, másutt általában nem esik, esetleg szitálás fordulhat elő. Éjszaka összességében marad a szürke, nyirkos időjárás. Fagypont köré hűl a levegő.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
kedd délután 5,
szerda reggel 3,
szerda délután 6,
csütörtök reggel 2 fok körül alakul.

Habár fronthatással nem kell számolni, a magasban zajló melegedés miatt melegfronti hatásokat tapasztalhatnak az arra érzékenyek. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak. (forrás: met.hu)

A Köpönyeg előrejelzése szerint országosan a térkép szerint alakul az időjárás.

 

 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Csütörtökön, az északi országrész felett, a reggeli párásság és köd eloszlását követően, itt-ott elvékonyodhat a felhőzet, kialakulhat napsütés. Másutt szürke borús marad az idő. Szitálás előfordulhat, de jelentős eső nem érkezik.

- Pénteken országszerte borús idő ígérkezik. Szórványos csapadék is érkezik a térségbe. Túlnyomórészt eső esik, de eleinte a nyugati hegyekben, majd délután, este kelet felé terjeszkedve már síkvidéken is bekövetkezhet halmazállapot váltás, így havas eső, hóesés is kialakulhat.

- Szombaton borús, komor idő, elszórtan, főként nyugaton előforduló esők jellemzik időjárásunkat. Pára- illetve ködfoltok továbbra is lehetnek, de kiterjedtebb ködnek kicsi az esélye. Délután, keleten vékonyodhat a felhőtakaró.

- Vasárnap egy ködös, szürke reggelt követően, napközben előreláthatólag rövid időszakokra, néhol elvékonyodhat a felhőzet, kisüthet a nap, de zömében marad a szürkeség. Nagyjából az évszakos átlagnak megfelelően alakul a hőmérséklet. (forrás: eumet.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!