Fotók

2022.11.30. 14:33

Megmutatjuk milyen az új koraszülött mentőautó

Közel 44 millió forint értékű új koraszülött mentőautót vásárolt a Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány, amely a Dél-dunántúli régióban, Baranya, Somogy és Tolna megyékben végzi a koraszülöttmentést 24 órás folyamatos ügyeletben.

Góz Lilla

Fotó: Csortos Szabolcs

A korábbi mentőautó már több mint 250 ezer kilométert tett meg az elmúlt évek mentései során, így már cserére érett. A régióban éves szinten mintegy 700 koraszülött és újszülött mentését végzi az alapítvány. Boncz Imre, a PTE Klinikai Központ stratégiai elnökhelyettese az új mentőautó szerdai bemutatóján elmondta: a 24 órás, non-stop ügyeletben orvos, ápoló, mentőgépkocsi-vezető, valamint koraszülött-mentőautó áll folyamatos készenlétben a PTE Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján kialakított állomáson.

Fotós: Csortos Szabolcs

A jármű egy speciális, újszülött mentőinkubátorral, újszülött lélegeztetőgéppel van felszerelve, amely segít a kicsik állapotának stabilizálásában. Masszi György, a Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi elnöke hozzátette: az új gépjárművet az adó egy százalékos felajánlásával, illetve más egyéni és társalapítvány felajánlásoknak köszönhetően vásárolták meg 43,7 millió forintból. Az új jármű a napokban megkapta a megfelelő minősítéseket, engedélyeket, így a mai naptól felváltja a régi mentőautót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában