Ünnepváró

2022.12.06. 20:00

Motoros Mikulások dübörögtek Kaposváron

Jók voltak a somogyi gyerekek, a Mikulás kedden teli puttonnyal érkezett, s az apróságokat rengeteg ajándékkal lepték meg. Volt, ahová a nagy szakállú gyalog érkezett, máshol 150 lóerős motorral gördült be. A Széles Út Motoros Egyesület jóvoltából Kaposváron ezúttal is motoros konvoj dübörgött át.

Harsányi Miklós

Fotó: Lang Robert Kaposvar

– Már nagyon vártam, hogy hozzánk is eljöjjenek a motoros Mikulások – mondta mosolyogva Paál Dorina, a kaposvári Honvéd utcai tagiskola diákja. – Sokan voltak, tetszett, ahogy  bevonultak az udvarra. Még szaloncukrot is szórtak a gyerekeknek.

A Széles Út Motoros Egyesület kedden újra végig dübörögtek  a városon: a  Mikulás jelmezbe bújt motorosok előbb a kórház gyermekosztályára vittek ajándékot, ezután a Honvéd utcai iskola fel vették az irányt. Nem mindennapos látványt nyújtott a társaság: a menet útját fotók, videók örökítették meg. Delyné Horváth Andrea, a Honvéd utcai tagintézmény vezető szerint a csapat ezúttal is nagy sikert aratott. Nagy Sándor, az egyik motoros szerint felemelő érzés látni, hogy  a gyermekek örülnek. Hegyi Róbert, aki egy nagyjából 150 lóerős géppel csatlakozott a menethez, immár 10 éve rendszeresen a Mikulás-csapat tagja. Tisza-Kovács Balázs, a csapat elnöke azt mondta: idén is az első hívó szóra jelentkeztek a motorosok. Kaposváron hagyomány, hogy amikor csak lehet, a Motoros Mikulások végig vonulnak a városon. 

 

– Tizenharmadik éve szervezzük meg a programot, s jó látni, hogy ezúttal is milyen nagy szeretettel várták a csapatunkat – hangsúlyozta. – Szerencsére még az időjárás is megkegyelmezett, ilyen körülmények között biztonságosan motorozhattunk. Úgy állítottuk össze a rendezvényt, hogy minél több helyre odaérjünk. A Katolikus óvoda után a Borostyánvirág Anyaotthonba és a Szocionet gyermekintézmény következett. 

A somogyi vállalkozások sem maradtak ki ünneplésből. Biró Krisztina, a Kapos Atlas HR-vezetője elmondta: a dolgozók gyermekeit és unokáit ajándékozták meg. Évek óta megtartják  az  ünnepet, ezúttal 170 gyermeknek kedveskedtek, s a Borostyánvirág Anyaotthonnak is küldtek adományt. 

– Mikulásváró címmel rendeztük meg a programunkat – közölte Thury-Nagy Diána, a szennai Trivium Alumínium Packagin Kft. HR-vezetője. – A gyerekek a kézműves-foglalkozáson homokképet készítettek és színeztek, s összesen 100 Mikulás csomagot rendeltünk meg az ünnepségünkre.

Meseudvar az Ökumenikusoknál

Az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári szervezeténél Meseudvar várta az apróságokat. A Mikulás ezúttal is sok  ajándékkal  kedveskedett: csoki, nápolyi, ropi, cukorka és nyalóka is volt a csomagban. Bacza Barbara, a szervezet helyi vezetője azt mondta: a gyerekek nagyon örültek, vidám hangulatban telt az ünnep.

 

A Roma Kisebbségi Önkormányzat és Nagybajomi Roma Családokért szervezet is mikulás ünnepséget rendezett a nagybajomi művelődési ház udvarán kedden este, ahol csaknem 120 gyerekeket ajándékoztak meg.

 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában