Bosszúvágy

2023.01.27. 14:42

Intim fotókat csalt ki iskolatársáról egy barcsi fiú

Intim fotót csalt ki iskolatársától egy barcsi fiatal egy közösségi oldalon létrehozott hamis profillal.

Sonline

Egy barcsi fiatal 2022 elején hamis profilt hozott létre az egyik internetes közösségi oldalon, és álnéven üzenetváltást kezdeményezett egy iskolatársával, akire haragudott. A beszélgetések során intim fotót csalt ki tőle, amit később több osztálytársának is elküldött. A nyomozók azonosították a fiatalkorú elkövetőt, akit személyes adattal visszaélés megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki. A középiskolás fiú beismerte a bűncselekmény elkövetését, és megbánást mutatott.

A Barcsi Rendőrkapitányság a szükséges nyomozást elvégezte és az eljárás iratait a napokban küldte meg a Kaposvári Járási Ügyészség részére.

A rendőrség ajánlásai diákoknak, a biztonságos internet használatához:

  • Kezeld óvatosan azokat, akik a világhálón veszik fel veled a kapcsolatot! Nem tudhatod biztosan, ki van valójában a profil mögött!
  • Gondold át, mit osztasz meg a közösségi oldalakon! Ami egyszer felkerül (kép, poszt, vélemény), az teljesen sohasem törölhető onnan.
  • Ne tegyél közzé és ne ossz meg kihívó, másokat sértő képet!
  • Ha találkozni szeretnél valakivel, akit online ismertél meg, mindig szólj előtte szüleidnek, és csak az ő engedélyével, és tudtával tedd azt meg!
  • Fogadd el, hogy szüleid biztonsági szűrőt állíthatnak be a gépeden, ezzel felügyelve az internethasználatot! Az alkalmazással nagyobb biztonságban lehetsz az online világban.

 

Borítóképünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában