Krimi

2023.01.28. 12:21

Hatalmas tűz volt a népszerű budapesti uszodában (videó)

Porrá égett a XVI. kerületi Szentmihályi Konrád Ferenc Uszoda teteje.

Forrás: MTI

Fotó: Mihádák Zoltán

A 2200 négyzetméteres sportlétesítmény tetőszerkezete 300 négyzetméteren gyulladt ki - írja az MTI. 

A tűzesethez a fővárosi hivatásos és a zuglói önkéntes tűzoltók is kivonultak.

Fotós: Mihádák Zoltán / Forrás: MTI

A katasztrófavédelem mobil laborja folyamatosan ellenőrzi a környéken a levegő minőségét, de veszélyes anyagkoncentrációt a mérések nem mutattak ki - ismertetik a közleményben.

A Metropol felkereste Kovács Péter polgármestert is a részletekkel kapcsolatban.

"A tűzvizsgálók még mindig dolgoznak, bár a tűzoltók reggel befejezték az oltást. Most már a kármentesítés kezdődik. Az uszodatérben kezdődött a tűz, majd a teljes tetőszerkezet kiégett. 

Várjuk, hogy a tűzvizsgáló megmondja, hogy mi történt, egyelőre annyi információt kaptunk, hogy vélhetőleg a szauna tér környékén keletkezett a tűz, de hogy mitől és hogyan azt egyelőre nem tudjuk. 

Hála Istennek, az uszoda többi részében, tehát például a pénztárban vagy az öltözőkben nagy kár nem esett" - árulta el a XVI. kerületi polgármester

"Nyilván először most arról kell gondoskodni, hogy be legyen zárva az épület. A tönkrement nyílászárókat gyorsan bedeszkázzuk és megkezdjük a kármentesítést, ezt követően a biztosítóval felvesszük a kapcsolatot és reméljük, hogy térítik a kárt, vagy egy jelentős részét és akkor megkezdődhet az újjáépítés. Bár ez az egyetlen jelenleg üzemelő uszoda a városrészben, a tűzeset miatt újra meg fogják nyitni a január elsején energiatakarékossági okokból bezárt Erzsébetligeti uszodát, és reméljük, hogy a látogatóforgalom oda fog átterelődni" - tette hozzá. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!