Kosárlabda

2023.02.02. 13:25

Egy felejthetetlen toldis délután a Kometa kosarasaival

A férfikosárlabda NB I./A csoportjában szereplő Kometa Kaposvári KK öt játékosa, Paár Márk, Halmai Dániel, Michael Hughes, De'Sean Parsons és Isiah Brown tett látogatást a Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Toldi Lakótelepi Tagiskola kosárlabdaedzésén..

Molnár Gábor

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Ahogy érkeztek a Kometa Kaposvári KK játékosai a Toldi iskola kosárlabdaedzésére, úgy csendesedett el a huszonnégy gyermek, akik Csapó Gábor edző vezérletével gyakorolták a különböző feladatokat. A kiváló trénert az előző esztendőben a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola az év edzőjének választotta meg, s a kitűnő munkájának elismeréséül felkérték a kiválasztó-képző program 2010-es korosztály motivációs táborába edzőnek. A közös délután előtt megajándékozták a születésnapos Michael Hughest, de az egész csapatot meglepetés várta, a kisdiákok ugyanis rajzokkal lepték meg a vendégeiket.
 

A Kometa Kaposvári KK kosarasai a Toldiban vendégeskednek
A Kometa Kaposvári KK játékosai beálltak játszani a gyerekekkel Fotós: Lang Róbert


A második, harmadik és negyedik osztályos tanulók leültek a kezdőkörbe, s megmutatták, miként szoktak szurkolni a meccseken, hogyan buzdítják kedvenceiket, esetenként példaképüket. Zúgott az Utcára nyílik a kocsmaajtó kezdetű rigmus, melyet a játékosok kitörő tapssal jutalmaztak. Aztán jöttek a kérdések, a kosaraspalántákat – többek között – az is érdekelte, melyik városból érkeztek a sportolóink, milyen magasak, illetve tudnak-e zsákolni. Michael Hughes még feladatot is kapott, félpályáról kellett kosarat dobnia, a centerünk negyedik kísérlete a gyűrűben landolt a kis közönség legnagyobb örömére. Isiah Brownt is munkába állították, neki öt triplát kellett értékesíteni, ráadásul mini palánkra és kisebb labdával.
 


Ezután a lurkók – akik között akadt egy leány is, név szerint, Hanna – megmutatták, mit szoktak csinálni edzésen, majd elkészültek a közös képek, és mindenki kapott aláírást a polójára vagy éppen a cipőjére, aki kért. A program, mely biztosan örök emlék marad a gyerekeknek és a Kometa Kaposvári KK játékosainak is – örömkosárlabdával zárult. Amúgy Paár Márk különösen kötődik a Toldihoz, hiszen oda járt iskolába, s ott sajátította el a sportág alapjait, a jelek szerint kiválóan.
Összesen ötvenöt gyermek kosárlabdázik a suliban Csapó Gábornál, van előkészítő, kenguru és gyermekcsoportja is, plusz serdülő A és B, kadett A és B, de indulnak a harmadik és a negyedik korcsoportos diákolimpia küzdelmeiben és B33-ban is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában