Távollét

2023.03.20. 08:43

Szökésben a kamutraktort áruló férfi, de azért elítélték

Most majd kap egy jó nagy büntetést, amit majd letölt, ha meglesz. Mert most nincs meg.

Sonline

114694186

Fotó: Krakenimages.com

Nagyobb kárt okozó, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség azzal a budapesti férfival szemben, aki változatos módszerekkel csalt ki nagyobb összegeket a sértettektől.

A vád szerint a büntetett előéletű férfi 2017-ben munkaviszonnyal, rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett, illetve számos pénzintézetnek is tartozott, ezért csalások elkövetése révén próbált pénzhez jutni.

Először olyan internetes hirdetést adott fel, melyben 20 millió forintért árult egy traktort. Miután a sértett figyelmét sikerült felkeltenie, még egy nem létező bálázógépet is eladásra kínált neki úgy, hogy a megtévesztéshez a munkagépek fényképeit és adatait egy németországi kereskedés honlapjáról töltötte le. A vádlottnak végül 1,2 millió forint előleget sikerült kicsalnia a sértettől.

A férfi ezután profilt váltott, és olyan hirdetéseket adott fel, melyben kedvező négyzetméter áron vállalta rönkházak elkészítését. A vádlott ezzel a módszerrel négy sértettet ejtett tévedésbe, akiknek 500.000 és 2.300.000 forint közötti összegű kárt okozott, mivel a rönkházak leszállításához és elkészítéséhez szükséges munkavállalókkal, anyagi és tárgyi eszközökkel, járművekkel nem rendelkezett, ilyen tevékenységet végző üzleti partnerei sem voltak. Ennek ellenére a sértetteket még hosszabb ideig hitegette a teljesítéssel, így azt állította nekik, hogy a faanyag már úton van, azonban a szállító kamion útközben lerobbant, vagy hatósági ellenőrzésre megállították és nem engedték tovább.

A nyomozás során a férfi védekezése miatt több külföldi jogsegély teljesítése vált szükségessé, és a férfi elrejtőzött a hatóságok elől, ezért vele szemben belföldi, európai és nemzetközi elfogatóparancsot is kiadtak.

Mivel a hosszabb ideje szökésben lévő vádlott távolléte nem volt akadálya az eljárás lefolytatásának, ezért őt az ügyészség vele szemben vádiratot nyújtott be a bíróságra, melyben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását kérte.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában