Fotók

2023.03.24. 17:15

A Krisna-völgy konyhájába nyertek betekintést, kitchri és datolyagolyó készült

Nem csak főztek, hanem meg is kóstolták azokat az ételeket, amelyek a somogyvámosi Krisna-völgy főző workshopján készültek. Pécsről és a környékbeli Balatonboglárról is érkeztek résztvevők, hogy indiai vegetáriánus ételekkel megismerkedhessenek.

Góz Lilla

Fotó: TIBOR KOVACS

Különleges illat csábította minket a somogyvámosi Krisna-völgy konyhájába. Mint megtudtuk, az egyik legkedveltebb fűszerüket, a római köményt éreztük. Mindenki sürgött-forgott a konyhában. Volt, aki a céklát szeletelte, más pedig a kínai kel salátát párolta.

– Én először járok a Krisna-völgyben és három hónapja követem a vegetáriánus étrendet és úgy érzem, hogy kicsit beszorultam, szerettem volna a párommal tanulni itt, rengeteg fűszert használnak, amelyekről nem is hallottam – mondta el Kovács Krisztián, aki Pécsről érkezett és szerviz mérnökként dolgozik. Hozzátette: az itt tanultakat szeretnék a mindennapokban is alkalmazni, a búcsúra mindenképpen visszatérnek.

– Balatonboglárról érkeztem és a férjem nagyon szereti az indiai konyhát, valamint elkezdtünk egy méregtelenítő kúrát és kerestem a lehetőséget, hogyan tudunk változatosan főzni – mondta el Dávid Barbara. Hozzátette: nagyon sok konyhatechnikai eljárást és ízesítést tanultak a séftől.

– Négyféle indiai ételt készítettünk, egy kitchrit,  indiai zöldséges-babos rizottót, édesburgonyás-spenótos-aszalt paradicsomos zöldséges levest, céklás, leveles kel salátát szezámos majonézzel, valamint desszertnek datolyagolyót tálalunk – mondta el az orosz származású Gopali devi dasi, aki sokáig élt Törökországban és hat éve a somogyvámosi Krisna-völgy az otthona. Az étterem vezetője hozzátette: a résztvevők közül sokan próbálnak hús nélkül étkezni és szeretnék megtanulni, hogyan főzzenek változatosan.

– Kell a változatosság, hogy az étkezés ne legyen unalmas és ne lépjenek fel egészségügyi problémák, azt próbálom bemutatni, hogyan lehet ismerős, könnyen fellelhető zöldségesből vegetáriánus ételeket elkészíteni – tette hozzá Gopali devi dasi, Megjegyezte: hagyomány már, hogy minden hónapban egy főző workshopot indítanak, amelyen más-más komplett menüsort főznek.

– Az ország minden tájáról érkeznek visszatérő érdeklődők, akik szeretnék megismerni étkezéskultúránkat és vendégségben én is mindig a konyhába megyek, mert ott történnek a legfontosabb dolgok –mondta mosolyogva a séf.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában