Technik- Piknik

2023.03.26. 17:21

Leparkoltak a veteránok a Technik Piknikre (Galéria, Videó)

Négyszáz veterán gépjármű, több ezer látogató és hetven árus az alkatrész börzén. Huszonkilencedik alkalommal szervezték meg a Technik Pikniket a kaposvári Cseri parkban.

Góz Lilla

Fotó: Lang Róbert

Frissen szedett nárciszokat és jácintokat kínált Rógán István a Technik Piknik bejáratánál. A virágok között egy cetlin veterán autóját hirdette. – Hatvan éves az autó, jó állapotban van, hátha valakinek felkelti az érdeklődését – tette hozzá. Tőle nem messze benépesültek az ugrálóvárak, csúszdák gyerekekkel. Minden második lurkó kezében színes vattacukor volt. Hömpölygött a tömeg, mindenki kíváncsi volt a különleges veterán járművekre. A Technik Pikniket 29. alkalommal rendezték meg vasárnap. – Közel négyszáz gépjármű van kiállítva, sok közülük világháború előtti gyártású, a legrégebbi egy 1925-ös Citroën és közel hetvenen hozták el alkatrészeiket a börzére – mondta el Punik László főszervező. 

Hozzátette: a Technik Piknik egy szakmai találkozó a veterán gépjárművek tulajdonosainak, emellett büszkén mutatják be a koros, de csodaszép állapotú autókat, motorokat. Az ország minden tájáról érkeztek érdeklődők, sőt horvát, szerb, szlovák és osztrák látogatókkal is találkoztunk. – Minden évben eljövünk a piknikre, Bence kisfiam nagyon oda van a Wartburgért és a Trabantért – mondta el Zsigrai Tamás, aki autószerelő és van egy 1972-es T2-es járműve. A hippibuszt szeretné majd kisfiával együtt felújítani. 

Tóth Krisztián katonai ruhában, fegyverrel a hátán mutatta be két Humvee-jét és öt tonnás AM Generalját. – Régóta nagy rajongója vagyok az amerikai hadsereg járműveinek és a harci járműveim minden felszereltsége autentikus, szívesen járunk velük rendezvényekre – tette hozzá a gyűjtő. Továbbhaladva egy fekete színű 1948-as Lincoln Continentalba botlottunk. Tulajdonosától megtudtuk, hogy az autót több, mint egy éve az Egyesült Államokban vásárolta és hétvégéken használja. – A Ford luxusmárkája volt, 1936-ban gyártották először és mindössze 3800 darab készült belőle – mondta el Egry Lajos. A piknik legidősebbje egy 1925-öt Citroën volt. – Egy éve került hozzánk romos állapotban és felújítottuk a fa karosszériát – mondta el Kapinya Mária és Finessi Roberto. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában