Röplabda

2023.04.01. 21:41

Kiegyenlítettek a kaposvári lányok, Nyíregyházán dől el a továbbjutás sorsa

Az Extraliga negyeddöntőjének negyedik mérkőzésén a Kaposvári Női Röplabda Club a Fatum-Nyíregyháza együttesét fogadta. Ismét öt szettre volt szükség a meccs eldöntéséhez, a KNRC tudott egyenlíteni a párharc állásán.

Trancsik Zsanett

Szorosan indult a találkozó, mindkét gárda nagy lendülettel játszott. Egy pontnál nagyobb különbséget először a kaposváriak tudtak kialakítani 11–8-nál, Rosane Maggioni egymás után háromszor nyitott egy ászt. Nagyon elkapták a fonalat a hazaiak és máris hat volt közte. Sok ászt kaptak a csapatok ebben az etapban, ez leginkább a sportcsarnok alacsony belmagasságának volt köszönhető. Mint ahogy a harmadik összecsapáson, úgy most is a szett közepén tudtak nagyobb előnyre szert tenni a somogyiak, amit a hajrában meg is tudtak tartani, s az első szettlabdájukat értékesítették is.
A hazaiak ismét kitűntek a blokkmunkájukkal, 0–2-ről azonnal fordítottak 4–2-re, majd 6–6 után már újra fej-fej mellett haladtak az együttesek, nem nagyon volt különbség a két gárda játéka között. Azonban a Fatum sokkal kiegyensúlyozottabban játszott, míg a Kaposvárnál előjöttek a ki nem kényszerített hibák. Ötpontos lemaradás után feladót cserélt a KNRC, s már csak egy volt közte 20–21-nél, egy pillanatra sem adták fel a somogyiak, de a szabolcsiak nem hagyták, hogy egyenlítsenek, s hamar újra néggyel mentek. Két szettlabdát még hárítottak a somogyiak, de ezt a játékrészt a nyírségiek nyerték.

A folytatásban magabiztosabbnak tűntek a hazaiak, de még mindig nem találták a ritmust, nem voltak annyira felpörögve, mint az első játszmában. A felvonás hajrája fele javarészt egymás hibáiból építkeztek az egyletek, de a vendégek továbbra is nagyon felszabadultan játszottak. Négy szettlabdát is hárítottak a kaposváriak a végén, a szabolcsiak rögtön időt kértek, utána be is tudták fejezni az etapot.

Sokkal lelkesebben folytatta a Kaposvár a találkozót, 2–2 után hat egységet szereztek zsinórban, közben kétszer is időt kért a Nyíregyháza. Nagyon agresszívan játszottak a hazaiak, erre nem nagyon volt ellenszere az ellenfélnek, 14–4-nél már tíz is volt közte. Minden úgy alakult ebben a játszmában, ahogy a somogyiak akarták. 21–9-es állásnál sorozatban négy egységet termeltek a vendégek, így az álláson szépítettek ugyan, de az ellenfél utoléréshez nagy bravúrra lett volna szükség, ami nem sikerült. A KNRC értékesítette is az első játszmalabdáját, így ismét az ötödik etap dönthetett.
Az utolsó felvonásban felváltva estek a pontok, a kaposváriak hatalmas lelkesedéssel léptek pályára, a Fatum pedig több hibát is vétett. Már néggyel mentek a somogyiak, ezért az ellenfél időt kért és meg is közelítette a Kaposvárt egy egységre, végül 8–6-os hazai vezetéssel fordultak a felek. A Kaposvár a többet ésszel mint erővel elvet követte, ami végül elvezette őket a győzelemhez. Így eldőlt, hogy a mindent eldöntő párharcra lesz szükség, amit Nyíregyházán rendeznek majd. Ott véglegesen eldől, hogy melyik fél jut az elődöntőbe.

Kaposvári NRC–Fatum-Nyíregyháza 3–2 (17, –22, –21, 13, 10)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 535 néző. Vezette: Mezőffy, Szarka.
KNRC: Maggioni (8), Szedmák (20), Bodovics (11), Ubavic (21), Godó (9), Gyimes (10). Csere: Radnai (liberó), Hegyi (-), Renko-Ilic (-). Vezetőedző: Vincent Lacombe.
Fatum: Cicic (4), Leban (21), Lászlop (7), Jurdza (10), Belova (9), Cepni (9). Csere: Tóth (liberó), Valentová (-). Vezetőedző: Tomas Varga.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában