Olvasónk jelezte

2023.06.05. 10:28

Bevételi forrás lett a faluban az „öregezés”, felháborító csalás miatt nyomoznak a rendőrök

Felháborító dolgok történnek az idősekkel, állítja egy somogymeggyesi olvasónk, aki levelet írt a szerkesztőségbe azt kérve, hogy járjunk utána az eseteknek.

K.G.

Forrás: Shutterstock

Feltűnt neki, hogy a környéken élnek olyanok, akiknek az a fő bevételi forrása, hogy az időseket megkörnyékezik, és elszedik a pénzüket. Vidéken sok az egyedülálló, idős ember, szükségük lenne a segítségre, de önzetlen támogatás helyett kihasználják őket. Van a faluban egy anya lánya páros, állítólag hasonló módszerekkel szereznek pénzt. Egy idős embert január óta maguknál tartottak,  de végül valahogy sikerült eljönnie tőlük. A nyugdíját elvették, havi 240 ezer forintról van szó, ami vidéki viszonylatban nagy összegnek számít. Ez azonban csak a jéghegy csúcsa, mert továbbra is az idős, magányos és naiv emberekre szállnak rá – eddig büntetlenül.

Állítólag keresnek más behálózható, idős embert a faluban, próbálkoztak levélírónk édesapjánál is. Talán ha nyilvánosságot kapna a dolog, akkor nehezebb dolguk lenne, állítja olvasónk, aki arról számolt be, hogy a rendőrség nyomozni kezdett az idős bácsi ügye miatt.

Nemcsak beszélnek erről a faluban, de valóban született rendőrségi feljelentés, erősítették meg a somogymeggyesiek, akik úgy tudják, hogy az idős férfi kórházban volt, ezután a nők magukhoz vették, és öt hónapon át felvették nyugdíját. Amikor jobban lett, elköltözött a családtól, és feljelentést tett az eltűnt pénze miatt. Egy héttel ezelőtt nyomozók kiszálltak a faluba, és szinte mindenkit kihallgattak. Közben azonban a 70 év körüli férfi visszaköltözött a nőkhöz, és azóta is náluk lakik.

Megkerestük a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatát, és tőlük érdeklődtünk az esetről. Arról kaptunk tőlük tájékoztatást, hogy a fenti üggyel kapcsolatban a siófoki rendőrkapitányság csalás bűntettének gyanúja miatt folytat eljárást, amely jelenleg is zajlik, ezért további információt közölni nem áll módjukban közölni. A nyomozás végéről azonban igyekszünk beszámolni. 

Borítóképünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában