Uszonyosúszó világkupa

2024.03.28. 07:00

Adorján SE: a pontszerző helyeket az ezüstérem fénye ragyogja be

Három napon keresztül küzdöttek egymással a világ legjobb uszonyosúszói az olaszországi Lignanoban rendezett Világkupán, melyről éremmel és értékes, pontszerző helyezéssel tértek haza a kaposvári 1.MCM-Diamant Adorján SE sportolói.

Klein Péter Nándor

Vince Marcell, Stadler Csenge és Semostyán Róbert

Fotó: Lang Róbert

A hatalmas érdeklődés övezte az újabb Világkupa fordulót, így az eddig kétnapos eseményt háromra bővítette az olasz szövetség (FIPSAS) és a Víz alatti Tevékenységek Világszövetsége (CMAS). A lignanoi verseny egyik különlegessége, hogy az uszoda, a sportolók szállása és az étkezésüket biztosító étterem mind egy helyszínen, a tengerpart mellett található, így ideális a versenyzők és felkészítőik számára, így nem véletlen a rekordszámú nevezés. A második fordulóban (az elsőnek a franciaországi Aix-en Provence adott otthont) 131 egyesület közel nyolcszáz úszója sorakozott fel, hogy a legjobbat kihozva magából éremmel térjen haza. 

Adorján SE, uszonyosúszás
Vince Marcell, Semostyán Róbert, Stadler Csenge és Kovencz Áron Lignanoban
Fotó: Adorján SE

– Az időszakot tekintve rendkívül biztató időeredmények és pontszerző helyezések születtek – tájékoztatott Kovács Zsófia, az 1.MCM-Diamant Adorján SE sajtóreferense. – A hatalmas létszámot tükrözték a kiélezett helyzetek, hiszen egy távon nyolcvanan is elindultak, így tényleg csak körömhossznyin múltak az értékes helyezések. Akik a helyszínre látogattak vagy online követték a Világkupát fantasztikus versengéseknek lehettek tanúi.  

Stadler Csenge újra edzésben
Fotó: Lang Róbert

Stadler Csenge egy nagyobb kihagyás után emelt fővel tért vissza a felnőtt női élbolyba – mondta a versenyzők teljesítményéről Kovács Zsófia. – Első számában, a 100 méteres uszonyos gyorsúszásban még 18., majd az ezt követő távon, 200 méteres uszonyos gyorsúszáson – épphogy lecsúszva a dobogóról – negyedik lett. Utolsó rajtjánál már nem bízta a véletlenre a versenyzést és egy szépen felépített 400 méter végén másodikként ért célba. Semostyán Róbert, felnőtt sportolónk a leghosszabb távokon szerepelt. A világcsúcstartókat felvonultató mezőnyben 800 méteres felszíni úszáson a 12., míg 1500 méteren a 11. helyen végzett. 

A fiatalok is megállták a helyüket 

Vince Marcell a rövidebb távokon jeleskedett – tért át a juniorokra Kovács Zsófia. – 100 méteres uszonyos gyorsúszáson több mint fél másodpercet faragott egyéni csúcsából és ezzel az előkelő ötödik helyen végzett. 50 méteres uszonyos gyorsúszáson szintén az első nyolc között, a hatodik helyen zárt. A többi versenyszámban is az időszaknak megfelelően úszott. Kovencz Áron a hosszabb gyorsúszó számokra készült ez meg is látszott a 400 méteres távon, hiszen egyéni csúcsot javított. Ez biztató a következő versenyekre nézve. 

A következő nagyobb, nemzetközi megméretés április hatodikán, hazai környezetben, a Csik Ferenc Versenyuszodában vár majd az Adorján SE uszonyos- és búvárúszóira, akik a XIII. 1.MCM-Diamant Kupán állnak majd rajthoz. 

Az 1.MCM-Diamant Adorján SE eredményei 

Stadler Csenge (felnőtt) 

  • 100 m uszonyos gyorsúszás: 18. hely 
  • 200 m uszonyos gyorsúszás: 4. hely 
  • 400 m uszonyos gyorsúszás: 2. hely 

Semostyán Róbert (felnőtt) 

  • 800 m felszíni úszás: 12. hely 
  • 1500 m felszíni úszás: 11. hely 

Vince Marcell (junior) 

  • 50 m uszonyos gyors: 6. hely 
  • 100 m uszonyos gyors: 5. hely 
  • 50 m búvárúszás: 11. hely 
  • 100 m búvárúszás: 7. hely 

Kovencz Áron (junior) 

  • 50 m uszonyos gyorsúszás: 28. hely 
  • 100 m uszonyos gyorsúszás: 28. hely 
  • 200 m uszonyos gyorsúszás: 25. hely 
  • 400 m uszonyos gyorsúszás: 18. hely 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában