Egyház

2024.03.28. 11:34

Milliókból szépült meg a templomkert

Teljesen megújult a kaposvári református templom környéke az elmúlt napokban.

Marosi Gábor

Egy kaposvári vállalkozás munkatársai több mint félezer örökzöldet, cserjét, évelőt, bokrot és virágot ültetettek el. Grosics Ákos kertészmérnök elmondta, a törmelékek miatt nagyon sokat bajlódtak a talajjal. 

Nyomokban földet is tartalmazott 

– mondta elmosolyodva Grosics Ákos.  Több köbméternyi földet kellett kicserélnünk. Ezt a növények igényei szerint meg is tettük. Használtunk örökzöldekhez valót, savanyút, általános virágföldet és szerves marhatárgyát is. A templomkertet egy előre elkészített látványterv alapján álmodtuk meg. Éppen ezért olyan növények kerültek a földbe, hogy minden évszakban valamelyik díszelegjen majd a lombja színével vagy virágával. 
A templom egyik oldalát sok napfény éri és szárazabb a talaj, a másik fele azonban árnyékosabb és nedvesebb. A kertépítők arra is figyeltek, hogy az elültetett növények tudjanak alkalmazkodni. A beruházás költsége meghaladta a 3 millió forintot, melyet a Kaposvári Református Egyházközség saját forrásból finanszírozott, a gyülekezet egyik tagja kifejezetten erre a célra ajánlott fel anyagi támogatást. Petró László elmondta, régi vágyuk volt már, hogy szebbé tegyék a templomkertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában