Vádemelés

2022.05.24. 11:06

Életveszélyesen megszúrta ex barátnője új párját az újszászi férfi

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy 29 éves újszászi férfi ellen.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A vádlott féltékenységében megverte, majd egy konyhakéssel kétszer hátba szúrta volt élettársa új párját. A megszúrt férfi ezt követően autóba szállt és elhajtott ismerőséhez, aki mentőt hívott hozzá – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint 2021. március 13-án délután a vádlott újszászi otthonában megjelent korábbi élettársa oldalán az új partnerével. A féltékeny vádlott olyan ingerült lett, hogy a ház konyhájában összeszólalkozott vetélytársával, majd több alkalommal megütötte őt. 

A bántalmazott férfi az ütések következtében térdre rogyott. Ekkor a vádlott felkapott a konyhapultról egy 19 cm-es konyhakést, a sértett mögé került és kétszer hátba döfte.

Az egyik késszúrás olyan mélyre hatolt, hogy megsértette a férfi tüdejét. 

A sértettnek azonban volt annyi ereje és lélekjelenléte, hogy kimenekült a házból, beült az autójába és elhajtott egy közelben lakó ismerőséhez, aki azonnal értesítette a mentőket.

A bántalmazott férfi megközelítőleg két héten belül felépült életveszélyes sérüléséből.

Az ügyészség azt indítványozta vádiratában, hogy a bíróság a büntetlen előéletű vádlottal szemben börtönben letöltendő szabadságvesztést szabjon ki és tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Az ügyészség indítványa alapján a vádlottnak, amennyiben az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmény elkövetését, 4 év börtönben letöltendő szabadságvesztéssel kell számolnia.

Az ügyben a Szolnoki Törvényszék fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában