Galériával/Szolnok

2022.05.26. 17:25

Magyar rekord született: közel harmincezer gyermek nyalta jégkrémjét

A meleg, napos időben jól esett a jégkrém. Igaz, a Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény diákjainak kicsit várniuk kellett a hűsítő finomságra, hiszen pontosan csütörtök délután egy órakor lehetett csak beleharapni, vagy éppen belenyalni a kezükben lévő csemegébe. Az országban még közel ötven intézményben tettek így a gyerekek, aminek köszönhetően magyar rekord született.

Rimóczi Ágnes

Fotó: Nagy Balázs

A gyereknaphoz közeledve, hagyományaihoz hűen idén is jégkrémet osztott a Szolnok-Tisza Rotary Club. A jótékony akcióhoz ezúttal az ország több pontjáról számos klub csatlakozott, így csütörtök délután több ezer diák nyalt bele egyszerre az ajándék jégkrémekbe. Szolnokon a szandaszőlősi általános iskola diákjai várakoztak izgatottan az iskolaudvaron, hogy a klub tagjai szétosszák a finomságokat. 

Amikor már mindenki a kezében tartotta a hűsítő csemegét, az izgalom szinte tapintható volt.

Egyrészt olvadoztak a jégkrémek, másrészt minden gyerek szerette volna végre megkóstolni azokat. Pontosan tizenhárom órakor aztán megtörtént közösségi jégkrémevés, ott a szandaszőlősi iskolaudvaron közel ezren nyalták egyszerre a finomságot. Az országban pedig még sok helyen sok ezren.

– A Szolnok-Tisza Rotary Club harmadik alkalommal szervezte meg a Rotary gyermeknapot, melynek keretében jégkrémet osztunk. Az első évben Szolnokon zajlott az esemény, a második évben már nyolc különböző Rotary klub csatlakozott a kezdeményezéshez. Mindenhol sikert aratott, de az igazi sikerben most bízunk, amikor közel harminc klub keresett meg minket, velük együtt közel harmincezer jégkrémet osztottunk, osztottak ki Magyarországon. 

Ezzel pedig megszületett a magyar rekord

– mondta el Molnár Júlia, a Szolnok-Tisza Rotary Club tagja, a rekordesemény egyik szervezője. Hozzátette: köszönetet mondanak a Rotary Magyarország szervezetének, hogy felkarolták a kezdeményezésüket.

– Számunkra is öröm volt – reagált Németh László Frici. A Rotary Magyarország kormányzója a szolnoki helyszínen vett részt a rekordkísérletben, az esemény után hangsúlyozta, örülnek a projekt sikerének, melynek célja többek között az is, hogy egyre többen ismerjék meg a Rotary szervezeteket.

A csütörtöki esemény tehát sikeres volt, a számadatok szerint huszonhét klub több mint huszonkilencezer-ötszáz jégkrémet osztott szét, melyeket egyszerre fogyasztottak el a ország számos pontján élő gyerekek. A rekordot természetesen hitelesítik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában