Féktelenül

2022.06.29. 15:00

Fékhibás autóval ütötte el a kerékpárost a törökszentmiklósi férfi

Későn vette észre a kerékpárost, és hiába is fékezett, mert az autó fékpedálját a tűzfalig be lehetett nyomni.

szoljon.hu

A kerékpáros maradandó sérülést szerzett

Fotó: Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság

Vádat emelt a Szolnoki Járási Ügyészség az ellen a törökszentmiklósi férfi ellen, aki még 2020 nyarán elgázolt egy zebrán átkelő kerékpárost – közölte hírportálunkkal a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint az 51 éves sofőr eleve közlekedésre alkalmatlan kocsival közlekedett, lévén a fékpedált egészen a tűzfalig be lehetett nyomni.

A férfi 2020. július 24-én épp Törökszentmiklóson, a Kossuth Lajos utcán haladt, amikor a 100 méterre előtte lévő zebrán egy kerékpározó hölgy elindult.

Ekkor még a vádlott az alig működő fékkel is elkerülhette volna a balesetet. Csakhogy nem figyelt, és alig 2 másodperccel a zebra előtt vette észre a kerékpárost. Ekkor vészfékezett és balra rántotta a kormányt, azonban így is nekiment a biciklisnek. A hölgy az úttestre zuhant, súlyos, maradandó sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés és pénzbüntetés kiszabását indítványozta, valamint kérte a bíróságtól, hogy tiltsa el a vádlottat a közúti járművezetéstől. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában