Szolnok

2022.07.03. 11:25

Mióta ránk tört a hőség, egyre kevesebbet fagyizunk – videóval

Annyira meleg volt az elmúlt napokban, hogy még a fagyi sem fogyott, úgy, mint előtte. Az emberek ebben a hőségben ugyanis inkább ki sem mozdultak otthonaikból.

Polák Boglárka

Ottjártunkkor Orbán Alexandra, a szolnoki Levendula Kézműves Fagylaltozó munkatársa éppen egy betérő vendéget szolgált ki mentás málna ízű fagylalttal Fotó: Nagy Balázs

A harmadfokú figyelmeztetés ellenére nincs teltház minden szolnoki fagyizóban, pedig a legtöbben azt gondolnánk, ez az egyik legkellemesebb módja, hogy lehűtsük magunkat a kánikulában.

– Ilyenkor aki csak teheti, elmegy nyaralni, a forróság miatt pedig a gyerekek sincsenek a szabadban – emlékeztetett Balogh Pálné Mária. A szolnoki Édes Titok Cukrászati Bt. üzletvezetőjét a csökkenő fogyasztás nem érte meglepetésként, hiszen ez évek óta jellemző tendencia: a forgalom június végére mérséklődik, ugyanis az iskola végeztével kevesebben keresik a fagylaltot, és csak szeptemberben, a kellemes meleg őszi napokon számíthatnak ismét nagyobb érdeklődésre.

A megyeszékhely egy másik üzletében, a Levendula Kézműves Fagylaltozóban sincs ez másképp. Ott azt tapasztalják, hogy egy adott napon belül a késő délutáni órákban nő meg a forgalom.

– Ebben a rekkenő hőségben az emberek reggeltől estig inkább a strandon töltik az időt, s csak öt óra után kezdenek el betérni hozzánk – mesélte Orbán Alexandra, a fagylatozó eladója. Mint mondta, hiába a hőség, ilyentájt náluk is kevesebben vannak, mint az előző szezonokban.

Orbán Alexandra hozzátette, náluk a legkedveltebb fagyik idén egyébként a „mentesek”, amelyekben cukor-, laktóz- és glutén sincs, de ezek mellett a vásárlók keresik a hűsítő citromot, bodzát vagy éppen a levendulát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában