Elismerés

2022.07.03. 15:36

Jász-Nagykun-Szolnok megye díszpolgára lett dr. Karikó Katalin

Karikó Katalin, bár Amerikában él, sosem felejtette el, hogy honnan indult, mindig büszke volt a gyökereire.

Szoljon.hu

Dr. Karikó Katalin, mellette Hubai Imre a megyei közgyűlés elnöke Fotó: Jász-Nagykun-Szolnok megyei önkormányzat Facebook-oldala

A kisújszállási Vigadó Kulturális Központban vette át a díszpolgári címet dr. Karikó Katalin vasárnap – tájékoztatott közösségi oldalán a Jász-Nagykun-Szolnok megyei önkormányzat. A díjazottat Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte.

– Dr. Karikó Katalin professzor asszony Kisújszállásról elszármazott, nagykun gyökereit a mai napig aktívan és szeretettel ápoló világhírű kutatóbiológus, biokémikus az a személy, akire teljes joggal büszke szülőföldje, a Nagykunság, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Magyarország és most már az egész világ is.  A koronavírus világjárvány alatt professzor asszony nevét az egész világ megismerte, hiszen csapatával együtt ő alkotta meg és szabadalmaztatta a szintetikus MrNS-alapú vakcinák előállításához szükséges technológiát. Ezzel a gyógyulás reményét nyújtva több száz millió polgártársunknak – mondta Hubai Imre.

Fotó: Jász-Nagykun-Szolnok megyei önkormányzat Facebook-oldala

Karikó Katalin, bár Amerikában él, sosem felejtette el, hogy honnan indult, mindig büszke volt a gyökereire, s a mai napig segíti a tehetséges magyar fiatalokat, és ápolja a hazai kapcsolatait. Ezt bizonyítja, az is, hogy a 2010-es évek elején – ahogy ő mondja – a „kisúji összetartozás” szellemében hívta ki Amerikába dolgozni a két kiváló biológust, a szintén Jász-Nagykun-Szolnok megyei, kisújszállási Pardi Norbertet és Szabó Gábort.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában