Frissítve

2022.07.03. 22:03

Az egyik független jelölt nyerte a polgármester-választást Árokszálláson

A választásra jogosultak mintegy negyven százaléka ment el szavazni.

Illés Anita

Pócs János országgyűlési képviselő gratulált Jászárokszállás új polgármesterének, Antal Péterné Szerző Ildikónak Fotó: Pócs János Facebook-oldala

Frissítés 07.04. 7:30 

Jászárokszálláson három független jelölt indult a polgármesteri székért a vasárnap megtartott időközi önkormányzati választáson. A valasztas.hu adatai szerint Antal Péterné Szerző Ildikó 999 szavazattal megnyerte a polgármester-választást. 

Gergely Zoltán, a város korábbi vezetője 915 voksot kapott, míg Kis-Simonné Goda Éva 540 szavazatot szerzett. 

Új képviselő-testületi tagokat is választottak. A nyolc képviselői helyért huszonhárom jelölt indult. A megválasztott képviselők többsége független: Pető Judit (1410 szavazat), Gonda Csaba (1139), Farkas Szilvia (1120), Szerző Csaba (1108), Fehér Lászlóné (1029), Csomor János (766), Kubacsek József (761). Pártszínekben Kaszab Zsolt, a Fidesz-KDNP jelöltje került be a testületbe 990 szavazattal. Valamennyi képviselő tagja volt a 2019-ben megválasztott testületnek, újként Csomor János kezdheti meg munkáját. Az időközi választáson a voksolásra jogosultak (6154 fő) 40,31 százaléka, 2480 fő szavazott. 

Jászárokszálláson azért kellett időközi választást tartani, mert a 2019-ben megválasztott testület 2020-ban feloszlatta magát.

Korábban írtuk

Vasárnap időközi önkormányzati választást tartottak Jászárokszálláson. A polgármesteri tisztségért három független jelölt, a nyolc képviselői helyért pedig huszonhárom egyéni listás jelölt indult a voksokért. Tizennyolcan függetlenként, hárman a Fidesz-KDNP, egy-egy jelölt pedig a Demokratikus Koalíció, illetve a Párbeszéd Magyarországért Párt színeiben. 

A nem hivatalos eredmény szerint Antal Péterné Szerző Ildikó megnyerte a polgármester-választást – tájékoztatta hírportálunkat Bobák Tiborné, a helyi választási bizottság elnöke. Második, a várost 1998 óta irányító Gergely Zoltán, harmadik pedig Kis-Simonné Goda Éva. 

Megtudtuk azt is, hogy a választásra jogosultak mintegy negyven százaléka ment el szavazni. Rendkívüli esemény nem történt az időközi önkormányzati választáson. Pócs János országgyűlési képviselő közösségi oldalán gratulált Jászárokszállás új polgármesterének.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában