Rekordalacsony vízállás

2022.08.08. 14:01

Még kritikusabbá válhat a helyzet, tovább apadhat a Tisza

Tovább csökkenhet a Tisza már így is rekordalacsony vízállása Kiskörénél és a megyeszékhelynél is.

Szoljon.hu

Még mindig van lejjebb: hamarosan tovább csökkenhet a Tisza Szolnoknál

Fotó: Mészáros János

Nem várható jelentős mennyiségű csapadék a következő napokban sem, így a tavak és folyók vízszintje tovább csökkenhet, még kritikusabbá válhat. A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivízig) tájékoztatása szerint a Tisza vízgyűjtő területére sem hullott számottevő csapadék augusztus elseje óta, ennek következtében a Kisköre feletti folyószakasz ismét apad.

A Tisza-tó vízszintje a Kisköre-felső vízmércén mérve jelenleg hatszáznyolcvan centiméter, mely a vízjárás hatására várhatóan az eddigi egy hetes stagnálás után újra apadni fog. Holott már így is hatvan centimétert csökkent az aszályos időszakra betározott maximális nyári vízszinthez képest...

A Tisza vízszintje jelenleg alig változik, ám Szolnoknál vasárnap újabb negatív rekordot döntött. A Kötivízig adatai szerint a megyeszékhelynél hétfő reggel mínusz kétszázkilencvenegy centimétert mutatott a vízmérce, míg Kisköre-alsónál mínusz háromszázharminchárom centimétert. Az átfolyó vízhozam Szolnoknál a hatvanhat köbmétert sem érte el másodpercenként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában