Rosszullét

2022.08.11. 17:09

Mentőhelikopter érkezett a berekfürdői strandra, újraélesztettek egy férfit

A berekfürdői strandon lett rosszul az a hetven év körüli férfi, akihez szerdán reggel kérték a mentők gyors segítségét a rémült szemtanúk – tudtuk meg az Országos Mentőszolgálattól.

Szoljon.hu

Fotó: MW Archív

A férfi fájdalomra panaszkodott, majd hirtelen mellkasához kapott, és a bejárat mellett összeesett. Többen azonnal a segítségére siettek és menőt hívtak, köztük egy közeli sürgősségin dolgozó rutinos ápolónő is, aki azonnal megvizsgálta a beteget, aki már nem lélegzett. 

Megkezdte az újraélesztést, amihez egy helyiszínre siető közeli háziorvos is csatlakozott. 

Eközben az OMSZ mentésirányító bajtársa riasztotta a legközelebbi mentőegységeket, akik perceken belül helyszínre értek, és sokáig küzdöttek együtt, emelt szinten a férfi életéért, amit a fürdőző sokaság reménykedve figyelt. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek, ám a férfi továbbra is kritikus állapotban volt. A rutinos szakemberek a légimentők segítségét kérték, akik pillanatokon belül kórházba szállíthatták a beteget, aki azóta túlvan az életveszélyen – tájékoztatta hírportálunkat az Országos Mentőszolgálat a jól végződött esetről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában